Memiş, özellikle Çarşamba günü açıklanacak ABD enflasyon verilerine dikkat çekti.

Geçtiğimiz hafta piyasalarda yaşanan Kara Pazartesi’nin ardından değerlendirmelerde bulunan İslam Memiş, TV100’de kaleme aldığı yazısında şu ifadelere yer verdi:

“Bu hafta, küresel piyasaların odak noktası ABD’nin enflasyon verileri olacak. Her ayın ikinci haftasında açıklanan bu veri, tüm finansal araçlar üzerinde önemli etkilere sahip. Haziran ayında yıllık enflasyon yüzde 3,1 olarak açıklanmıştı; yıllık bazda yüzde 3’lük bir artış, aylık bazda ise yüzde 0,1’lik bir düşüş gözlemlenmişti.

Temmuz ayı için enflasyonun düşük gelmesi bekleniyor, ancak beklenenden yüksek bir enflasyon verisi küresel piyasalarda ciddi dalgalanmalara neden olabilir. Bu yüzden, Çarşamba günü saat 15:30’da açıklanacak olan veri büyük önem taşıyor.”

ÇARŞAMBA GÜNÜNE DİKKAT!

Geçen hafta piyasalarda yaşanan sert satışların, resesyon endişeleri ile tetiklendiğini belirten Memiş, Çarşamba günü finansal enstrümanların yeni bir yön belirleyebileceğini ve Fed’in faiz indirimi beklentilerinin yeniden gözden geçirileceğini ifade etti. Yatırımcıların Çarşamba gününe özel dikkat etmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Borsa İstanbul geçen haftayı yüzde 1,89’luk düşüşle 9 bin 907 puandan kapatırken, endeksin 9 bin 850 ile 10 bin 300 puan aralığında dalgalanmasının sürebileceğini belirtti.

Döviz kurları hakkında da bilgiler veren Memiş, dolar/TL’nin 33,49 seviyesinden, avro/TL’nin ise 36,61 seviyesinden haftayı kapattığını ve dolar/TL için 33,30-33,80 lira aralığının önemli olduğunu belirtti. EUR/USD paritesinin euro’nun değerini etkileyebileceğini ve paritenin 1,0850-1,0950 aralığında dalgalanabileceğini ifade etti.

Altın fiyatlarına dair öngörülerini de paylaşan Memiş, ons altının 2 bin 431 dolardan kapanış yaptığını, 2 bin 380-2 bin 480 dolar aralığında hareket edebileceğini ve bu hafta 2 bin 407-2 bin 435 dolar aralığını izleyeceğini belirtti. Gram altın yatırımcılarının ons altını yakından takip etmeleri gerektiğini vurguladı.

Gümüşün 27,46 dolardan kapanış yaptığını ve 27,20-29,20 dolar aralığında işlem gördüğünü belirten Memiş, gram gümüş yatırımcılarının ons gümüşü izlemelerinin faydalı olacağını söyledi.

Hakemler Arasında Dostluk Maçı Hakemler Arasında Dostluk Maçı

Son olarak, Bitcoin’in 60 bin dolar seviyesinin üzerinde kalıcı olmasını beklemediğini ve 54 bin dolar destek seviyesini izlemeye devam edeceğini ekledi.

Kaynak: Haber Merkezi