Elma üretiminde Isparta açık ara önde Elma üretiminde Isparta açık ara önde

Toplantıda, Isparta'da bir parka Nezihe Muhiddin Tepedelengil'in isminin verilmesi konusu da ele alındı. CHP Komisyon Üyesi Burak Bölükbaşı, AK Parti grubunun komisyon görüşmelerinde bu ismin verilmesini onayladığını ve imza attığını ancak sonradan bu karardan vazgeçtiklerini belirterek durumu kınadı. Bu kınamaya sinirlenen Başkan Şükrü Başdeğirmen, Bölükbaşı'ya sert bir tepki verdi.

Burak Bölükbaşı, “5 tane komisyon üyemizle birlikte ortak bir karar bağladık. İmzalar atılıp onaylandı. İsmin verilmesi uygun görüldü. Ertesi gün haber geldi. AKP komisyon grubu üyelerinin kararından caydıklarını öğrendik. Komisyonun üyelerinin bir şekilde kararı değiştirmesini CHP isim komisyonu olarak şiddetle kınıyorum” dedi.

Bunun üzerine Başkan Başdeğirmen, “Ben de seni kınıyorum. Bu ne demek? Sen bizim kararımızı kınayamazsın. Kendi aranızda konuşmuşsunuz. Sonradan uygun görülmemiş. Sen AK Parti’nin aldığı kararı kınayamazsın, saygı duyarsın. Ben burada sizin kararlarınıza saygı duyuyorsam, sen de benim AK Parti’min aldığı karara saygı duymak zorundasın. Burada çoğunluk ne derse o geçerlidir. Kınama yapamazsın. Sözünü geri al. Burada siyaset yapmana gerek yok. Kınayamazsın” dedi.

Bölükbaşı’nın sözünü geri almaması üzerine Başkan Başdeğirmen, “Ben de sizi saygısızlıkla itham ediyorum. Parti olarak sizi kınıyorum. Her toplantıda kendine bir gündem hazırlıyorsun. Her toplantıda siyasi bir çalışma yaparak, kendini basına bildirerek, açıklamalar yaparak, ön plana çıkmaya çalışıyorsun. Biraz daha akıllı ol. Bu meclis senin siyasetini öne çıkarma meclisi değildir. Bu meclis, Isparta’yı ilgilendiren kararların alındığı bir meclistir. Benim çoğunluğum var diye seni hiçbir zaman ezmiyorum. Sen benim partimin aldığı kararı kınayamazsın” dedi.

Başdeğirmen, “Burada alınan karar, karar değildir. Komisyon kararı, meclis kararı değildir. Komisyon kararı, bir öneridir. Siz öneri getiriyorsunuz, biz hep beraber sonuçlandırıyoruz. Bizim önerimizi hiçbir parti kınayamaz. Bu arkadaşımızın konuşmasını reddediyorum. Uygun bulmuyoruz diyebilir, yanlış buluyoruz diyebilir. Kınıyoruz demek nedir? Kim oluyorsun sen, kimsin sen? Partinin kararını kınayacak kadar kim zannediyorsun kendini? Burası senin siyasetini ön plana çıkaracağın yer değil” şeklinde konuştu.

Muhabir: Ali Rıza Cesur