Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, 2017 yılında başlatılan “sıfır atık” projesi, uluslararası bir hedef haline gelirken, BM Genel Kurulu, 30 Mart'ı Uluslararası Sıfır Atık Günü ilan etti.

Isparta Belediyesi de Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in göreve gelmesinin ardından çevre konusuna büyük ağırlık verdi. Sıfır Atık çalışmaları kapsamında çok sayıda yatırım yapan Isparta Belediyesi son olarak da şehre 1.Sınıf Atık Getirme Merkezini kazandırarak kağıt-karton, plastik, ahşap, metal, cam, tekstil atıkları ile evlerden kaynaklı tehlikeli atıklar, kurşunlu pil ve pil atıklar, flüoresan lambalar ve civa ihtiva eden atıklar, elektrik-elektronik atıklar, ilaç atıkları, lastik atıkları, yağ atıkları ve inşaat atıklarını toplayarak geri kazanımını sağlayarak ekonomiye katkıda bulunuyor.

2025’te Zorunlu Oluyor  Kiraya Vermek İsteyenler Dikkat 2025’te Zorunlu Oluyor Kiraya Vermek İsteyenler Dikkat

Isparta Belediyesi bu ve buna benzer istenen kriterleri yerine getirerek Sıfır Atık Belgesini Nisan ayı itibariyle Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından almaya hak kazandı. Belge İl Müdürlüğü tarafından belediyeye teslim edildi.

Isparta Belediyesi tüm bunların yanı sıra çevre alanında çok uzun yıllar bakım, onarım ve kapasite artışı yapılmayan atık su arıtma tesislerinde rehabilitasyon çalışmaları gerçekleştirdi, tesis ilk günkü haline getirildi ve koku sorunu tamamen ortadan kaldırıldı.

Koçtepe Katı Atık Düzenli Depolama, Ön Ayrıştırma ve Kompost Tesisi için, 2022 yılında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından ÇED olumlu belgesi alındı ve yatırım için çalışmalar devam ediyor.