Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 11 Ocak tarihinde yaptığı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve tapu verilerine göre yabancıların toplam büyüklüğü 28 milyon 318 bin metrekare olan 17 bin 76 adet arazi satın aldığını bildirdi. Bu veriler, yabancı yatırımcıların Türkiye'deki emlak piyasasına olan ilgisini net bir şekilde ortaya koyuyor.

Özellikle Isparta'da, emlak sektörünün önde gelen temsilcileriyle yapılan görüşmelerde,  edinilen bilgiye göre Isparta'nın bazı ilçelerinde, İran uyruklu vatandaşların yoğun bir şekilde arazi aldığını belirtiliyor.

Yine iddialara göre, İranlı yatırımcılar, özellikle Gönen ve Güneykent Belediyelerinde arsa alımı yapmayı tercih ediyorlar. Bu durumdan dolayı, Güneykent Belediyesi sınırları içerisindeki arsa alımlarının artması, beldede yaşayan vatandaşlar arasında  endişelere yol açtı. Bu endişeler sonucunda, Güneykent'te yaşayan birçok vatandaş, belde etrafındaki arazilerin yabancılara satılmaması için bir imza kampanyası başlattı. 

Öte yandan Güneykent beldesinde yaşayan bazı vatandaşlara sorduğumuzda, bu işin ticaret işi olduğunu belirterek, imza toplamanın bir önemi olmadığı belirtildi.

Faiz İndirim Kararı Altın Fiyatlarını Yükseltti Faiz İndirim Kararı Altın Fiyatlarını Yükseltti

Muhabir: Ali Rıza Cesur