Isparta

Isparta ormanlarının 'yangın gözlemcileri' 7/24 Nöbette..

Isparta’nın akciğeri olan yayla ve Ormanları, 24 saat boyunca Yangın Gözetleme Kulelerinde görev yapan personeller tarafından korunuyor.

Abone Ol

Türkiye’nin ormanlık alanlarında yangınların erken fark edilebilmesi için hakim tepelere kurulan gözetleme kulelerinde görev yapan orman işçilerinin mesaileri aralıksız sürdürüyor.

Isparta’ya 40 kilometre uzaklıkta olan bin 600 hektar alana sahip Ormanlık alanın zirvesine konuşlandırılan yangın gözetleme kulesinde 7 gün 24 saat işçiler görev yapıyor. Gözetleme personelleri, bazı dönemlerde günlerce ailelerinden uzakta kalarak bulundukları bölgede yaşayan insanların oksijen deposu ormanları koruyor. Oluşabilecek yangınlara karşı her an tetikte bekleyen gözetleme personelleri yangın esnasında birimlerin yönlendirilmesinde de önemli rol oynuyor. Şüpheli bir dumanı hemen yangın söndürme birimlerine bildiren ekipler, olası bir yangının daha da büyümesini önüne geçiyor.

17 yıldır Orman gözlemciliği yapan Kamil Alboğa, geçtiğimiz günlerde yaşanan iğdecikte ki ekin alanında yangını ilk farkedip ekipleri olay yerine yönlendiren görevliydi. Kıvılcımların ilk anda farkedilmesi yangınların daha küçük olduğu anda müdahale edilmesi hasarı ve zararı azaltıyor. bu nedenle Orman Gözlemcileri oldukça önemli bir görevi icra ediyorlar.

Nadir Öngören - Haber32