A Haber Spikeri Hikmet Öztürk Türkiye genelinde bulunan fay hatlarının illere göre dağılımı yorumladı. Türkiye'de Kuzey Anadolu Fay Hattı ve Doğu Anadolu Hattı ve Batı Anadolu fay hattı olmak üzere toplamda 3 büyük fay hattı bulunuyor.

KIRMIZI ALANLAR BİRİNCİ BÖLGE

Kırmızı ile görülen iller birinci dereceden deprem riski olan alanlar olarak ön plana çıkıyor.

Davraz’da kar kalınlığı kaç cm oldu? Davraz’da kar kalınlığı kaç cm oldu?

1. BÖLGEDE YER ALAN İLLER

İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt.

Pembe renkte olan yerler ise ikinci dereceden riski olan bölgeler.

2. BÖLGEDE YER ALAN İLLER

Tekirdağ, İstanbul (1 ve 2. Bölge), Bitlis, Kahramanmaraş, Van, Adıyaman, Şırnak başta olmak üzere, Zonguldak, Tekirdağ, Afyon, Samsun, Antalya, Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Iğdır, Elazığ, Diyarbakır, Adana, Eskişehir, Malatya, Kütahya, Çankırı, Uşak, Ağrı ve Çorum.

3. DERECE RİSKİ İLLER

Sarı olan yerler ise üçüncü dereceden deprem bölgesi olarak geçiyor.

Eskişehir, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Sinop, İstanbul, Kastamonu'yu, Ordu, Samsun, Giresun, Artvin, Şanlıurfa, Mardin, Kilis, Adana, Gaziantep'in de bazı bölgeleri ve Kahramanmaraş, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Kayseri, Yozgat, Çorum, Ankara, Konya, Mersin ve Nevşehir.

4. VE 5. BÖLGELERDE RİSK AZ

Açık sarı olan yerler ise dördüncü dereden deprem bölgesi olarak kabul ediliyor. Beyaz olarak görülen yerlerde deprem olmaz deniliyordu ancak sonrasında bu bölgelerin de deprem bölgesi olduğu kabul edildi.

Türkiye deprem haritası incelendiğinde deprem riskinin en az olduğu gruplar olan 4'üncü ve 5'inci grupta yer alan iller ise Sinop, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Kırklareli, Ankara, Edirne, Adana, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya ve Karaman şeklinde gösteriliyor.

Editör: Haber Merkezi