Isparta

Isparta Trafiğini Rahatlatacak Düzenleme

Isparta’da yaşanan trafik sıkışması tartışmaları devam ediyor. Ekim ayı belediye meclis toplantısında konuşan Başkan Şükrü Başdeğirmen, Isparta’da genel bir trafik sorunu olmadığını, bazı saatlerde belirli caddelerde sıkışmalar yaşandığını belirtti.

Abone Ol

Isparta'da trafik sıkışması tartışmalara neden olmuştu. Başkan Şükrü Başdeğirmen, ekim ayı belediye meclis toplantısında, Isparta'da trafik sorunu olmadığını, bazı saatlerde bazı caddelerde, sıkışma olduğunu belirtti.

Bu durum için Kesikbaş'tan Hacılar Çeşmesine' kadar trafiğin tek yönlü olarak seyretmesi için çalışmalar olduğunu belirtti. Başkan Başdeğirmen; ""Isparta'nın şehir kurulumu tam 50 yıl öncesidir. 50 yıl öncesi Isparta'nın nüfusu 85- 90 bin civarında. O dönem şehir planlaması 50 yıl sonrası düşünülerek yapılmış. O günden bugüne kadar yerleşim tamamlandı.

Merkez tamamen dolu. Bizim merkezde yeni alan oluşturmamız mümkün değil. Meydan AVM açıldıktan sonra o bölgedeki trafik anormal derecede arttı. Oranın tek yön olması ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Geçtiğimiz hafta biz bunun trafik çalışmalarını ihale etmiştik. Onu alan firmada sunumlarını yaptı. Trafik sorununu araştırırken daha önemli sorunumuz var.

O da Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi yeni kampüsü eski devlet hastahanesinin oraya konuşlandı. Çalışmalarızda da kentte otopark sorunu ile ilgili çok büyük bir problem ortaya çıktığını görüyoruz ve bununla alakalı çalışmalar yapılıyor.

Mimar Sinan Caddesinde Cumhuriye Caddesi'nde Özkanlar Caddesi'nde belirli saatlerde yoğunluk oluşuyor. Bu mesai başlangıç ve bitiş saatleri. Şimdi bizim 50 yıl önce yapılmış Mimar Sinan Caddesi'ni 10 metre genişletme imkanımız var mı? ve diğer caddeleri yok malesef. Isparta'da trafik sorunu yok. Bazı yerlerde sıkışma oluyor.

Bunun içinde bir değişiklik planlıyoruz. Kesikbaş'tan Hacılar Çeşmesi'ne kadar, Cumhuriyet Caddesi dahil tek gidiş, olarak çalışmaları hazırlıyoruz. Ancak Salı günleri pazar olduğu için pazarcılara bir öneri sundum." dedi.