Isparta’nın alternatif turizm değerlerini ve gastronomisini ülke geneline yaymak ve dünya turizmine kazandırmak amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen Turizm ve Gastronomi Fuarı, kapılarını misafirlerine açtı. Kurulan stantları tek tek gezen Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik, “Fuarımız tamamen ücretsizdir. Tüm halkımızı ve çevre illerden de misafirlerimizi fuarımızda ağırlamak istiyoruz.” dedi.

İlk Kar Yağışı Başladı 15 Santimetreyi Geçti İlk Kar Yağışı Başladı 15 Santimetreyi Geçti

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası tarafından koordine edilen fuar Isparta Valiliği, Isparta Belediyesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ve diğer paydaş kurumların destekleriyle Gökkubbe Fuar Alanı’nda gerçekleştiriliyor. Katılımcılar, çeşitli stantlarda Isparta’nın doğal güzellikleri, tarihi değerleri ve gastronomi potansiyeli hakkında bilgi edinme fırsatı buldu.

Fuar, Isparta Belediyesi +1 Down Mehter Takımı gösterisi ile başlarken, aynı zamanda halk oyunu gösterileri de sergilendi. Etkinlik kapsamında düzenlenen çekiliş yarışmaları gerçekleştirildi, katılımcılara çeşitli ikramlar sunuldu. Ayrıca, ‘Isparta Gastronomisinde İnovatif (Yenilikçi) Yaklaşımlar’ başlıklı bir panel gerçekleştirildi. Panelde Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Başkanvekili Mustafa Erol, Isparta Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Feyzullah Emin Sağlam ve Türk Aşçılar Federasyonu Uluslararası İlişkiler Başkanı Vedat Gökcen, gastronomi alanındaki çeşitli konular üzerine konuşmalar yaptı.

BAŞKAN ÇELİK: 60 BİN MİSAFİRİ FUARDA AĞIRLAMAK İSTİYORUZ

Turizm ve Gastronomi Fuarının girişinin ücretsiz olduğunu vurgulayan ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik, “Valiliğimiz, belediyemiz, üniversitelerimiz ve çeşitli kurumların iş birliğiyle bu yıl daha zengin ve kapsamlı bir turizm ve gastronomi fuarı gerçekleştiriyoruz. Geçen yıl bazı zorluklarla karşılaştık; ancak bu yıl hazırlıklarımızı titizlikle yaparak vatandaşlarımızı daha iyi bir etkinlikle buluşturmayı amaçlıyoruz. Isparta, kültürel ve gastronomik açıdan zengin bir şehir. Fuar sayesinde, Isparta'nın eşsiz doğal güzelliklerini, tarihi ve kültürel mirasını tanıtmanın yanı sıra, yöresel lezzetlerimizi ve gastronomi turizmi potansiyelimizi daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyoruz. Geçtiğimiz yıl 40 bin ziyaretçiyi ağırladık; bu yıl ise 60 bin kişiyle buluşmayı umuyoruz. Ayrıca, katılımcı firma sayımız da geçen yıl 100’den 120’ye çıkarak çeşitliliğimizi artırdı. Tüm halkımızı bu önemli etkinliğe davet ediyoruz.” dedi.

Isparta II. Turizm ve Gastronomi Fuarı, ücretsiz giriş ve ücretsiz ulaşım imkanlarıyla 6 Ekim Pazar gününe kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

RESMİ AÇILIŞ BUGÜN

Şehrimizin sunmuş olduğu alternatif turizm değerlerini ve gastronomisini ülke ve dünya turizmine kazandırmak ve bilinirliğini artırmak amacıyla düzenlenen fuar, 3-4-5-6 Ekim 2024 tarihleri arasında Gökkubbe Fuar alanında gerçekleştirilecek.

Resmi açılış, 4 Ekim 2024 Cuma Saat 14.00'de yapılacak.

Kaynak: Haber Merkezi