Isparta

Isparta'da 5 Bin Kişi İstihdam Edildi

İŞ-KUR Isparta İl Müdürü Mustafa Höke, 2024 yılının ilk 9 ayında 5 bin kişinin istihdama kazandırıldığını açıkladı.

Abone Ol

Höke, yaptığı açıklamada İŞ-KUR'un temel amacının iş arayanlarla işverenleri buluşturmak olduğunu vurguladı ve istihdamı artırmaya yönelik çalışmaları sürdürdüklerini belirtti.

İŞ-KUR'dan İstihdam Başarısı

İş arayan vatandaşların iş bulmasına aracılık ettiklerini belirten Mustafa Höke, "Isparta’da 9 aylık dönemde yaklaşık 5 bin iş arayan vatandaşımızı istihdama kazandırdık. Ayrıca dezavantajlı gruplara yönelik özel hizmetler sunuyoruz. Engelliler, kadınlar, üniversite mezunu gençler için de projeler yürütüyoruz," ifadelerini kullandı.

Kadın ve Gençlere İstihdam Desteği

Özellikle kadın ve gençlere yönelik istihdam faaliyetlerinde önemli başarılar elde ettiklerini dile getiren Höke, "Bu dönemde yaklaşık 2 bin 200 kadın, İŞ-KUR aracılığıyla işe yerleştirildi. Ayrıca bin 500 genç vatandaşımız da iş buldu. Üniversite mezunlarından ise bin 50 kişiyi istihdama kazandırdık," diye konuştu.

Sosyal Yardım Alanlara Özel Destek

Sosyal yardım alan kişilerin de iş bulmalarına yardımcı olduklarını belirten Höke, "Düzenli olarak sosyal yardım alan ama çalışabilecek durumda olan vatandaşlarımızı da işverenlerle buluşturduk. Bu kapsamda 60 sosyal yardım alan kişinin işe yerleşmesine aracılık ettik," dedi.