Bu yılki hasat mevsimi, bol yağışlı geçen dönemin etkisiyle ekim sonunda başladı. Köylüler, atadan kalma tohumlar kullanarak dikilen ve genellikle tatlı olarak tüketilen bal kabağını büyük bir özenle yetiştiriyor.
Nisan ayında başlayan dikim sürecinin ardından 5 aylık bir büyüme döneminin sonunda hasat edilen bal kabağı, kilosu 5-7 lira arasında alıcı buluyor. Köylüler, ürettikleri toplam 3 bin tonluk bal kabağını büyük şehirlerdeki pazarlarda satışa sunarak gelir elde ediyor.
Büyükgökçeli köyünde bal kabağı üretimine 8 yıl önce başlayan çiftçi Süleyman Nalbant, "Yüksek rekoltede bal kabağı yetiştiriyoruz. Genellikle ürünlerimiz Antalya, İstanbul, Ankara gibi şehirlere gönderiliyor. Restoranlarda ve otellerde özellikle kabak tatlısı olarak tercih ediliyor. Bal kabağının aroması gerçekten çok güzel. Sarı, dilimlik kabakları tercih ediyoruz, ancak uzun olanları da yetiştiriyoruz. Bu yıl en büyük kabak 64 kilogram geldi." dedi.
Süleyman Nalbant: "Bu yıl köyümüzdeki bal kabağı hasadı, bol yağışlı bir dönemin etkisiyle oldukça verimli geçti. Geleneksel yöntemlerle yetiştirdiğimiz bal kabağının kilosu 5-7 lira arasında alıcı buluyor. Özellikle sarı, dilimlik kabaklarımız büyük ilgi görüyor. Her biri birer lezzet şöleni sunan bu ürünlerimiz, genellikle Antalya, İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlere gönderiliyor. Bu yıl en büyük bal kabağımızı 64 kilogram olarak yetiştirdik. Köyümüz adına gurur verici bir sezon geçirdik, umarım gelecek yıllarda da aynı başarıyı sürdürebiliriz.
Haber/ Ali Rıza Cesur