Isparta

Isparta’da 9 Ayda 900 Milyon Liranın Üzerinde Trafik Cezası Kesildi

Vali Abdullah Erin, Isparta’da 2024 yılının ilk 9 ayında yüzde 113’lük bir artışla 900 milyon liranın üzerinde trafik cezası kesildiğini söyledi.

Abone Ol

Isparta Valiliği tarafından Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Isparta Valisi Abdullah Erin başkanlığında yapılan toplantıya İl Jandarma Komutanı Yunus Emre Karamanoğlu ve İl Emniyet Müdür Vekili Volkan Güneş katıldı.

Isparta Valiliği sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlanan toplantıda Vali Abdullah Erin, 2024 yılının ilk 9 ayını kapsayan asayiş ve güvenlik verilerini açıkladı.

Trafik güvenliği konusunda da çalışmaların titizlikle devam ettiğini belirterek, şu ifadelere yer verdi:

TRAFİK CEZALARINDA YÜZDE 113’LÜK ARTIŞ

“Trafik konusu, Emniyet teşkilatımız ve Jandarmamız ve gönüllü arkadaşlarımızın yakın konulardan bir tanesi olduğunu ifade etmek istiyorum. Trafik cezası istatistiklerine baktığımızda 2023 yılı ilk 9 ayında toplamda 453 milyon TL’lik ceza kesilmişken, 2024 yılındaki bu rakamın neredeyse 900 milyonun üzerine çıktığını ve yüzde 113’lük bir artışın olduğunu görüyoruz. Kolluk birimlerimizin kontrollerinin arttığını görüyoruz bu rakamlardan. Ve bu rakamların bir yansıması olarak kesilen ceza miktarlarında da bir artış var. Ama arzu ediyoruz ki, bu kontrollerde trafik kurallarına aykırı olanların asgari düzeye indiği ve dolayısıyla da ceza miktarlarının da en az noktaya gelmesini de arzu ediyoruz. Bunun için de vatandaşlarımızın trafik kurallarına uymaları konusunda  biraz daha dikkatli ve hassas davranmalarını da özellikle rica ediyoruz. Burada dikkati çeken rakamlara baktığımda da araç ve sürücü kontrol sayısında yüzde 30’luk bir artış var. Sürücülere kesilen ceza miktarında da yüzde 73.3 civarında da bir artışın olduğunu görüyoruz. Yolculara kesilen ceza miktarında da yine yüzde 130’luk bir artış görüyoruz.

KIRMIZI IŞIK İHLALİ RAKAMLARINDA AZALMA

Trafik kurallarının ihlali konusunda istatistiklere baktığımızda da 2023 yılı ilk 9 ayında alkollü araç kullanmaktan dolayı 1100 ceza tatbik edilmişken 2024 yılının ilk 9 ayında bu rakamın 1400’e çıktığını görüyoruz. Sürücü belgesiz araç kullanmaktan dolayı da 2023 yılı ilk 9 ayında 2 bin 200 ceza kesilmişken, 2024 yılı ilk 9 ayında bu rakamın 3 bin 500’e çıktığını ve yüzde 58’lik bir artışın olduğunu görüyoruz.

Hız sınırı ihlali 271 bin 60 iken, 2024 yılı ilk 9 ayında 381 bin 784’e çıktığını ve artış oranının d a yüzde 41 civarında olduğunu görüyoruz. Bu rakalarda bizi en fazla mutlu eden hususlardan 1 tanesi kırmızı ışık ihlali rakamlarındaki azalış olduğunu görüyoruz. 2023 yılı ilk 9 ayında 22 bin 720 iken, 2024 yılı ilk 9 ayında 13 bin 788’e düştüğünü ve azalış oranının da yüzde 40 civarında gerçekleştiğini görüyoruz.  

Tüm vatandaşlarımızdan ricamız, trafik kurallarının ihlali konusunda daha hassas davranmaları ve bir sonraki güvenlik asayiş toplantısında bu konuda vereceğimiz rakamların oranlarında artış oranlarını görmek istediğimizi, vatandaşların kurallara daha uygun davranmak suretiyle bu rakamların aşağıya çekilmesi, Isparta’ya yakışır bir noktaya taşınması konusudur.

EMNİYET KEMERİ İHLALİNDE YÜZDE 136’LIK ARTIŞ

Emniyet kemeri takmama şeklindeki kural ihlalinde de yine maalesef yüzde 136’lık bir artışın olduğunu görüyoruz. 2023 yılı ilk 9 ayında 6 bin 200 iken, bu rakamın 2024 yılı ilk 9 ayında 14 bin 746’ya çıktığını görüyoruz. Bir kez daha vatandaşlarımızdan ricamız, alkollü araç kullanmak, sürücü belhesiz araç kullanmak, hız sınırı ihlali, kırmızı ışık ihlali, trafiği tehlikeye düşürecek şekilde şerit değiştirmek, yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamamak, araç kullanırken telefonla konuşmak, emniyet kemeri takmamak gibi kural ihlallerini asgari düzeye indirmeleri, hiç yapmamaları, bu konuda daha hassas davranmaları konusunda vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyor ve rica ediyoruz”.