İl Özel İdaresi Isparta genelinde asfalt yapım çalışmalarına devam ediyor. Ekipler, Aksu ilçesinde Zindan Mağarası ve Başpınar Tabiat Parkı arasındaki yolda ve Eğirdir-Bağcık köyünde sathi kaplama, Sarıidris Beldesinde de sıcak asfalt çalışmaları yapıyor. Vali Aydın Baruş da çalışma yapılan yerlerde incelemelerde bulundu.

Aksu İlçesinde vatandaşların doğa harikası Başpınar Tabiat Parkı’na ulaşmak için sıklıkla kullandığı Zindan Mağarası önünden başlayan yaklaşık 6 km’lik yola İl Özel İdaresi tarafından sathi kaplama yapıldı.

Yapımı tamamlanan yolda incelemelerde bulunan Vali Baruş yaptığı açıklamada “Daha önceden buraya geldiğimizde yol zemininin çok kötü olduğu ve vatandaşlarımızın özellikle Başpınar Tabiat Parkına giderken zorluklarla karşı karşıya olduğuna şahit olmuştuk. Geçen yıl yaptığımız incelemede bu yolun zemininin düzeltilmesi gerektiğine karar verdik. İl Özel İdaremiz burada çalışma başlattı ve yolun altyapı çalışmalarını tamamladı.

Aksu, doğal güzellikleriyle gerçekten dışarıdan çok sayıda insanın rağbet gösterdiği bir ilçe bu doğa güzelliklere gelmek, görmek isteyen tüm vatandaşlarımızı Zindan Mağarasına, Başpınar Tabiat Parkına davet ediyoruz. Zindan mağarası sit alanıyla bu asfalt alan arasında 350 metre bir mesafe kaldı, kuruldan izin aldığımız şekilde orayı parke taşıyla yapacağız. Yine Zindan mağarasıyla Aksu ilçe merkezini bağlayan yolun da yaklaşık 950 metrelik zemini kötü. Orayı da sıcak asfalt yaparak inşallah buradaki ulaşımı mükemmel hale getireceğiz. Aksu ilçemize hayırlı olsun. İl Özel İdaresi Genel Sekreterimize, Yol Şube Müdürümüze, emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yine bu yatırımların yapılmasında emeği geçen İl Genel Meclis Üyelerimize, Başkanımıza bir kez daha teşekkür ettiğimi ifade etmek istiyorum” dedi.

Sonrasında Başpınar Tabiat Parkına geçen Vali Baruş burada da incelemelerde bulunarak bazı açıklamalarda bulundu. Vali Baruş “Bir konuya bir kez daha dikkat çekmek istiyorum. Orman yangınları konusunda çok dikkatli olmamız lazım. Ormanlık alanlara giriş valilik kararıyla 10 Haziran’dan itibaren yasaklandı. 15 Ekim’e kadar kesinlikle ormanlık alanlara izinsiz girip oralarda durmayalım, kamp kurmayalım bunlar yasak. Ancak Milli Parklar içerisindeki Başpınar tabiat parkında piknik yapmak, izin verilen yerlerde mangal yapmak serbest. Ama oralarda bu piknikleri yaparken lütfen faaliyetimiz sona erdikten sonra çöplerimizi toplayıp çöp bırakma alanlarına bırakalım. Çünkü bu cennet gibi çevremizi kirletmeye hakkımız yok. Gelecek nesillere karşı bir sorumluluğumuz var. Bu güzel çevreyi korumamız lazım. Bu yeşilliği, bu doğayı, bu güzel suyu, dereyi korumamız lazım” dedi.

Ardından Sarıidris Beldesine geçen Vali Baruş, Bağcık köyü ile Belde arasındaki 5 km’lik yolda devam eden sathi kaplama çalışmasını yerinde görerek şu açıklamayı yaptı: “Köylülerimiz, Gelendost ilçemizdeki tarım alanlarında yoğun olarak iş yaptıkları için bu yolu sık kullanıyorlardı. Öncesi zemini kötü olan bir yoldu. Vatandaşlarımızın araçları yıpranıyordu, uzun süre alıyordu ulaşım. Yolu bu yıl sathi kaplama programımıza aldık. Köylülerimizin önemli bir ihtiyacı giderilmiş olacak. Çok memnun Bağcıklılar da.  Bu yolları yapmadaki bizim temel amacımız, köylülerimizin gidecekleri yerlere rahat bir şekilde ulaşması, çünkü köylerde hayatın devam etmesini istiyoruz. Köylerin terk edilmemesini istiyoruz. Bağcık köyümüz de hem tarımla uğraşıyor hem hayvancılıkla uğraşıyor hem de tarım işçiliğiyle uğraşıyor. Onların bu çalışkanlığı karşısında biz de bir nebze olsun katkı babında bu yolu yapalım dedik, iyi de olduğunu görüyoruz memnun kaldı bütün köylülerimiz. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Bu çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Son olarak Sarıidris Beldesine geçen Vali Baruş belde merkezini Isparta-Konya anayoluna bağlayan 7 km’lik yolda devam eden sıcak asfalt yapım çalışmalarını inceledi.

Vali Baruş yaptığı açıklamada “Şu anda da Sarıidris’ in içerisindeyiz Sarıidris'i ana yola bağlayacak güzergahtayız. Yani kesintisiz bir ulaşım olacak. Bağcıktan başlayarak Sarıidris üzerinden Konya yoluna bağlantı sağlanacak. İl Özel İdaresi olarak inşallah bu yıl yaklaşık 35 km üzerinde bir sıcak asfalt çalışmamız olacak değişik güzergahlarda ve bu çalışmaları yaparken de tabii ki bize hükümetimiz tarafından destek veriliyor. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Enerji Bakanlığımıza çok çok teşekkür ediyoruz. Milletvekillerimizin büyük emeği var. İl Genel Meclis Üyelerimizin hepsinin emeği var. Kaymakamımız burada, muhtarlarımız, burada belediye başkanımız burada herkesin emeği var ama önemli olan burada el birliğiyle vatandaşımıza güzel bir hizmeti sunabilmek. Bunu da gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Isparta Burdur Dostluk Yolu Bu Yıl Da Bitmiyor Isparta Burdur Dostluk Yolu Bu Yıl Da Bitmiyor

Vali Baruş, incelemelerinin ardından Sarıidrisli vatandaşlarla bir araya gelerek talep ve önerileri dinledi.

Kaynak: Valilik Bülten