Isparta

Isparta'da Aspir Yağı Üretimi Giderek Büyüyor

Isparta'nın köylerinde ve ilçelerinde devlet desteğiyle haşhaş ve aspir yağları üretimi hızla devam ediyor

Abone Ol

Isparta Ziraat Odası Başkanı Muslahattin Can Selçuk, gül, lavanta ve elma üretiminin yanı sıra haşhaş ve aspir üretiminin de artış gösterdiğini belirtti. Başkan Selçuk, aspir üretiminde 40 bin dönüm araziye yaklaşıldığını ifade etti.

Aspir yağının üretim sürecinin zahmetli görünse de aslında kolay olduğunu vurgulayan Başkan Selçuk, bu işlemin tohumların soğuk presleme işleminden geçirilmesiyle gerçekleştiğini açıkladı. Elde edilen yağın filtrasyon işleminden geçirilerek saflaştırıldığını ve kullanıma hazır hale getirildiğini belirten Selçuk, aspir yağının hafif tadıyla vatandaşlar tarafından sevilerek tüketildiğini ve birçok sağlık sorununa karşı faydalı olduğunun da bilindiğini ifade etti.

Ayrıca, Isparta'nın mantar üretiminde de önemli başarılar elde ettiğini vurgulayan Başkan Selçuk, mantar üretimi için soğuk hava depoları ve mantarhane tesislerinin kurulmaya devam ettiğini belirtti. Isparta'nın tarım alanında başarılı projelere imza attığını ve üretimin her geçen gün arttığını sözlerine ekledi.

Can Selçuk; " Vatandaşların kendi ihtiyaçları için aspirden yağ üretmeye başladı. Isparta'da bulunan değirmenlerde artık yağ çıkarma makinelerinin yaygınlaşmasıyla birlikte, vatandaşların kendi sofralarında sağlıklı ve doğal yağlarını üretebiliyor." dedi.