Çörek otu yağı hakkında bilgi veren Murat Cinbaş, bu doğal yağın hücre üretimini teşvik ettiğini ve kan şekeri seviyelerini dengelediğini belirtti. Ayrıca, cilde uygulandığında cildin yenilendiğini vurguladı. Cinbaş, çörek otu yağının ayrıca akciğerleri temizlediğini, detoks etkisi yarattığını ve kilo vermek isteyenler için aç karnına tüketilmesi gerektiğini ifade etti.

Bazı vatandaşların çörek otu tanelerini öğüterek satın almak istediğini söyleyen Cinbaş, bunun doğru bir tüketim şekli olmadığını ve çörek otu tanelerinin ağızda çiğnenerek tüketilmesi gerektiğini vurguladı. Çörek otu tohumlarının ağızda çiğnendiğinde oluşan gazın insan metabolizması için faydalı olduğunu açıkladı ve kilo vermek isteyenlerin bu şekilde tüketmesi gerektiğini tavsiye etti.

Yemeklerle birlikte tüketildiğinde çörek otunun böbrek üstü bezlerinin protein kaçağını engellediğine dikkat çeken Cinbaş, çörek otunun belirgin bir yan etkisi olmadığını ekledi. Ancak, kalp ve damar hastalıklarına sahip olanların dikkatli bir şekilde tüketmeleri gerektiğini vurguladı ve bu kişilerin doktorlarına danışmalarını önerdi.

Ticaret Bakanı Bolat, Isparta’da İş Dünyası ile Buluştu Ticaret Bakanı Bolat, Isparta’da İş Dünyası ile Buluştu

Cinbaş, vatandaşların çörek otu yağının faydalarını araştırıp, ihtiyaçlarına göre satın aldığını da sözlerine ekledi./ Ali Rıza Cesur

Editör: Özge Çelik