Ağustos Ayında Kartlı Harcamalar Rekor Kırdı Ağustos Ayında Kartlı Harcamalar Rekor Kırdı

Isparta'daki iş dünyası, nitelikli eleman sıkıntısıyla karşı karşıya. İşltmeciler asgari ücretin neredeyse 2 katı ücret teklif etmelerine rağmen çalıştıracak usta bulamıyor. Özellikle gençler arasında düşük maaşlar ve uzun çalışma saatleri nedeniyle tercih edilmeyen fırın ustalığı  işgücü bulmakta zorlanıyor. Isparta gibi günde 250 bin ekmeğin üretildiği kentte yeni ustalar yetişmiyor. Fırın işletmecileri eleman sıkıntıları çektiklerini dile getiriyor. Esnaflara göre  erken yaşta çırak olarak bir yere girilmesiyle  bu sorunun çözüme kavuşur.

Isparta Lokantacı, Kebapçı, Pastacı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, kentteki istihdam sorununa dikkat çekti. Erdeğer, Isparta şehir merkezinde şu anda yaklaşık 500 usta ihtiyacı bulunduğunu belirtti. "Maalesef, yeni ustalar yetişmiyor ve bu durum ciddi bir sıkıntı yaratıyor," diyen Erdeğer, bu işin maaşlarının oldukça cazip olduğunu da vurguladı.

Erdeğer, usta maaşlarının en düşük ihtimalle 24 bin liradan başladığını ve 30 bin liraya hatta mesai saatlerine bağlı olarak bu rakamın 30 bin lirayı geçen rakamlara kadar çıkabildiğini söyledi. Erdeğer;  "Aslında çalışan bir usta için bu maaşlar oldukça iyi. Ancak ne yazık ki yeterli sayıda çalışan bulunmuyor," şeklinde konuştu. 

Muhabir: Ali Rıza Cesur