Isparta’da 2003 yılından bu yana yaklaşık 40 dekar alanda yetiştiriciliği yapılan hünnap, ilimizde önemli bir alternatif ürün haline geldi.

​Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Tuğrul, Gönen ilçesinde hünnap yetiştiriciliği yapan Ziraat Odası Başkanı Ali İlk'in bahçesinde hünnap hasadına katıldı.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “İlimizde yaklaşık 40 dekar alanda, 2003 yılından bu yana hünnap yetiştiriciliği yapılmaktadır. Yeni bahçe tesisi kurulumunda dekara 40 adet fidan dikilmektedir. Ağaç başı verim ortalama 25-35 kg'dır. İklim şartlarına göre dekardan ortalama 1000 kg ürün elde edilmektedir.

Isparta'da Eğitim Alan Somali Askerleri Firar Etti Isparta'da Eğitim Alan Somali Askerleri Firar Etti

Taze tüketim dışında kuru meyve, pekmez, ezme ve sirke olarak da tüketilmektedir. İlimiz'de önemli bir alternatif ürün haline gelen hünnap, yetiştiriciler tarafından kısa sürede benimsenerek üretimi giderek artıyor. Ayrıca Isparta ikliminin uygun olması, hastalık ve zararlısının az olması, 3. yılda verime başlaması ve 6. yılda maksimum verime ulaşması küçük aile işletmeleri için hünnap yetiştiriciliğini avantajlı hale getiriyor. Hünnap meyvesinin hasat sezonu eylül ayı sonunda başlayıp, ekim ayı sonuna kadar devam etmektedir.

Üretiminiz bol, kazancınız bereketli olsun” denildi.​

Kaynak: Haber Merkezi