Isparta

Isparta'da Kira ve Yurt Ücretleri Artışta

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler, tercih dönemi ve sonrasında barınma sorunuyla karşı karşıya kaldı.

Abone Ol

Isparta'da, üniversiteye hazırlanan öğrenciler için barınma imkanları giderek zorlaşırken, kiralar ve yurt ücretleri ciddi bir şekilde artış gösterdi.

Isparta'da özel yurt ve apart fiyatları, geçen yıllara kıyasla belirgin bir yükseliş yaşadı. Özel yurtlarda ücretler 100 bin liradan başlıyor ve içindeki eşya ve olanaklara göre değişkenlik gösteriyor. Üniversiteye yakın konumda bulunan yurtlar, uzak bölgelerdeki yurtlara göre daha yüksek fiyatlarla hizmet verirken, apart kiraları ise öğrenci bütçesini zorlayacak durumda.

Kentteki apart kiraları, öğrencilere en uygun 7 bin liradan başlarken bu rakam 14 bin liraya kadar çıkabiliyor. Isparta Emlakçılar Birliği Başkanı Ömer Çobaner, “Şu anda olan talep kira fiyatlarını ciddi oranda yükseltti. Öğrenciler için apart kapasitesi mevcut ancak fiyatlar Temmuz ayından itibaren giderek artış gösteriyor” dedi.