Etkinliğe, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve eşi Şadiye Başdeğirmen, CHP Isparta Milletvekili Yalım Halıcı, MHP Isparta Milletvekili Hasan Basri Sönmez, AK Parti İl Başkanı Furkan Cem Er, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Halil İbrahim Güleç, MHP İl Başkanı Önder Topçu, İYİ Parti İl Başkanı İbrahim Tekeli, ITB Başkanı Hüdai Şahin, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şube Başkanı Ali Savcı, Akdeniz Muhtarlar Federasyonu Başkanı Mahmut Gülcü, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları, belediye meclisi üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törene Isparta Valisi Aydın Baruş da eşlik etti.

Isparta cezaevinde hafız oldu Isparta cezaevinde hafız oldu

Başkan Başdeğirmen: Geleneklerimiz ve Tarihimizle Hem Devlet Hem Millet Oluyoruz

Kurban İndirme merasimi, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in öncülüğünde geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Başkan Başdeğirmen, "Geleneklerimiz ve tarihimizle hem devlet hem millet oluyoruz" diyerek, bu tür etkinliklerin toplumsal birlik ve beraberliği pekiştirdiğini vurguladı.

Mehteran ve Halk Oyunlarıyla Başlayan Etkinlik

Arife gününden bir gün önce Gökçay Mesireliği alanında başlatılan etkinlik, mehteran ve halk oyunları gösterisiyle başladı. Alana Yörük çadırı kuruldu ve davetlilere müzik dinletisi sunuldu. Doğancı ve Keçeci Mahalle Muhtarlıklarıyla birlikte Gökçay’dan başlatılan etkinlik, kurbanların develer, eşekler, davul ve zurnalar eşliğinde Keçeci Mahallesine indirilmesiyle devam etti. Duaların yapılmasıyla son bulan etkinlik, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

Tarihi Geleneğin Devamı

Isparta Belediyesi, Kurban İndirme geleneğini yaşatarak, bölgenin kültürel mirasını koruma ve gelecek nesillere aktarma konusundaki kararlılığını bir kez daha gösterdi. Başkan Başdeğirmen’in öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlik, halkın yoğun ilgisi ve katılımıyla büyük bir başarıya ulaştı.

Muhabir: Nadir Öngören