Artan fiyatlar, esnafı ve tüketiciyi zorluyor.
"Kuzu Ciğeri Karaborsaya Düştü"
Isparta’da bir ciğerci, fiyatlardaki hızlı artışı değerlendirerek, "Sonbaharın gelmesiyle fiyatlarda artış bekliyorduk, ancak bu yıl artış oranı çok yüksek oldu. Kuzu ciğeri fiyatı 480 TL’den 750-800 TL’ye kadar çıktı ve artık bir kilo kuzu ciğeri, bir kilo pirzoladan daha pahalı. Kesimlerin azalması ve ithalatın olmaması sebebiyle ciğer bulmak zorlaştı, neredeyse karaborsa satılıyor. Tüketiciler bu süreçte bilinçli olmalı ve ne yediklerine dikkat etmeli” ifadelerini kullandı.
"Dana ve Kuzu Ciğer Arasında Büyük Fark Var"
Ciğerlerin lezzet farkına dikkat çeken ciğerci, “Dana ciğeri daha sert ve lokantalarda yemeklik olarak tercih edilirken, kuzu ciğeri pamuk gibi yumuşak dokusuyla kebap ve ızgaralar için daha uygundur. Bu özelliklerinden dolayı kuzu ciğeri her zaman daha değerlidir” dedi.
"Sakatat Fiyatları Astronomik Zamlandı"
Bir kasap ise et fiyatlarının sabit kalmasına rağmen sakatat fiyatlarının her hafta zamlandığını belirtti: “Kuzu ciğeri geçtiğimiz yıl 400 TL, dana ciğeri ise 350 TL civarındaydı. Şimdi kuzu ciğeri 750-800 TL’ye, dana ciğeri ise 450-500 TL’ye ulaştı. Semtlere göre fiyatlar değişse de genel bir artış söz konusu. Et fiyatı yerinde sayarken sakatat fiyatlarının bu kadar yükselmesi hem bizi hem de müşterilerimizi zor durumda bırakıyor” dedi.