Isparta

Isparta'da Mevlid-i Nebi Haftası Konferansı Yapıldı

Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Isparta Müftülüğü tarafından konferans tertip edildi.

Abone Ol

19 Eylül 2024 Perşembe günü Isparta Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleşen programa, Konya Eski Müftüsü ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Akpınar, Isparta Müftüsü Muharrem Biçer, müftü yardımcıları, İl protokolü, ilçe müftüleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Biçer;  'Bireyler ile toplum şahsiyetinin yeniden inşası için sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.s) öğretilerinin tekrar hayat bulmasına ihtiyaç olduğu çok açıktır' ifadelerini kullanarak katılımcılara teşekkür etti.

"Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" teması çerçevesinde gerçekleştirilen konferansta konuşan Prof. Dr. Ali Akpınar, “Peygamber (s.a.s) bizim için güzel bir örnek, ona indirilen Kur’an-ı Kerim ve Sünnet bizlere en güzel rehberdir. Bunlar, insanın gönül dünyasını, insanın düşünce ve davranış dünyasını, aileyi, toplumu inşâ ve ihyâ eder. Kısaca Kur’an-ı Kerim ve Peygamber (s.a.s) sünneti hayatımızı inşâ ve ihyâ eder” şeklinde konuştu.