Isparta

Isparta'da Öğrenci Yurtları Cep Yakıyor

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencileri barınma telaşı sardı. Isparta'da yurtlar 10 bin liradan başlayarak, kalan kişi sayısına göre 20 bin liraya kadar çıkıyor

Abone Ol

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçları açıklandı ve yükseköğrenim kurumlarına yerleşen öğrenciler, üniversite hayatlarına başlamak için konaklama seçeneklerini değerlendirmeye başladı. Ancak, konut kiralarının fahiş düzeyde artması ve özel yurt ücretlerindeki yüksek artış, öğrenciler arasında büyük bir endişe ve şaşkınlık yarattı.

Özellikle özel yükseköğrenim öğrenci yurtlarında kalmak isteyen öğrenciler, 10 bin liranın altında bir ücretle konaklama bulmanın neredeyse imkânsız olduğunu belirtiyor. Yurt ücretleri, genellikle odalarda kalan kişi sayısı, sabah kahvaltısı, akşam yemeği, çamaşırhane hizmeti, internet erişimi, güvenlik hizmetleri ve toplu taşıma hatlarına yakınlık gibi etmenlere göre belirleniyor.

Gerek kız, gerekse de erkek öğrenci yurtlarında 4 kişilik odaların yıllık ücretleri 100 bin ila 150 bin lira arasında değişiyor. Özel yurt işletmeleri, ödeme kolaylığı olarak 10 taksite kadar seçenek sunarken, peşin ödeme yapıldığında fiyatlarda yüzde 10 indirim uyguluyor.

Ev kiralarının ve özel yurt ücretlerinin yüksekliğinden yakınan üniversite öğrencileri, devlet yurtlarının sayısının artırılmasını ve mevcut kapasitelerinin genişletilmesini talep ediyor.