Otomobil Bisiklet Çarpıştı 1 Yaralı Otomobil Bisiklet Çarpıştı 1 Yaralı

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri pos tefeciliği operasyonu düzenlendi.

Nakit ihtiyacı olan vatandaşlara kredi kartından faiz ile nakit para vermek suretiyle pos tefeciliği yaptığı belirlenen 4 şüpheli ikamet ve işyerlerine düzenlenen operasyonla yakalandı.

Yapılan aramalarda ise suçta kullandığı değerlendirilen 2 pos cihazı, 7 gümrük kaçağı cep telefonu, çok sayıda dijital materyale ve evraklara el konuldu.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan İ.A, E.A, M.A, Y.U ve M.Ç isimli şüpheliler emniyette ifadeye alındı. M.Ç. emniyetteki ifadesinin ardında serbest bırakılırken, adliyeye sevk edilen 4 şüpheliden İ.A. ve E.A. tutuklandı. Diğer 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Şüphelilerin nakit ihtiyacı olan vatandaşlara kredi kartından %5 faiz ile nakit para verdiği tespit edilirken, Yapılan incelemelerde ise 18 bin 066 işlemde yaklaşık 270 milyon lira paranın bu şekilde işlem gördüğü tespit edildi.

Editör: Özge Çelik