Isparta

Isparta’da Sahte Bankacı Dolandırıcılığı

Isparta’da banka hesaplarından başka banka hesabına para aktarıldığını anlayan vatandaş, polis ekipleri sayesinde parasını kaptırmaktan kurtuldu.

Abone Ol

Isparta’da bir vatandaş, kendini bankacı olarak tanıtan şüphelinin yönlendirmesiyle banka hesaplarından şüpheli şahsa ait banka hesaplarına para aktarıldığını anlayınca şikayetçi oldu. Polis ekiplerinin hemen harekete geçmesi sonucu maddi zararın önüne geçildi.

Onu ile ilgili olarak İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “11.07.2024 günü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından alınan müracaatta müşteki A.İ.S isimli şahıs kendisini telefon ile bankacı olarak tanıtan şüpheli şahsın yönlendirmeleriyle banka hesaplarından 25.000 USD ve 1.000.000 TL parasının şüpheli şahsa ait banka hesaplarına transfer edildiğini belirterek şikayetçi olmuştur.

Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince yapılan çalışmalarda şüpheli şahsın hesabına aktarılan tutar ile ilgili banka görevlileri tarafından şüpheli işlem gerekçesi ile hesaba bloke konulmuş olup maddi zararın önüne geçilmiştir. Konu ile ilgili devam eden çalışmalarda şüpheli hesap sahibinin İstanbul ilinde ikamet eden E.C.G. isimli şahıs olduğu tespit edilerek İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle yapılan koordineli çalışma sonrası yakalanmış, akabinde çıkartıldığı adli makamlarca TUTUKLANMIŞTIR” denildi..