Isparta

Isparta'da Sürücüler Saatlerce Bekledi

Siber güvenlik sağlayıcısı CrowdStrike tarafından yayınlanan hatalı bir güncelleme, Microsoft işletim sistemi kullanan bilgisayar ve sunucuların çevrimdışı duruma geçmesine ve düzgün başlatılamayan bir önyükleme döngüsüne girmesine neden oldu.

Abone Ol

Bu durumdan TÜVTÜRK de etkilendi.

Isparta'da sabahın erken saatlerinde araçlarını muayeneye getiren sürücüler, saatlerce sistemin açılmasını beklemek zorunda kaldı. WhatsApp ihbar hattına gelen görüntülerde, sürücülerin "Böyle rezalet olamaz" diyerek isyan ettiği görüldü.

Sistemsel aksaklık nedeniyle uzun süre bekleyen sürücüler, yaşanan durumdan dolayı büyük mağduriyet yaşadıklarını belirttiler.

TÜVTÜRK TARAFINDAN GÖNDERİLEN MESAJDA; "Degerli musterilerimiz, Tum Turkiye genelinde yasanan teknik bir altyapi arizasi nedeniyle istasyonlarimizda islem kaydi acilamamaktadir ve muayene islemleri yapilamamaktadir. Arizanin giderilmesi icin teknik ekiplerimiz calismalarini surdurmektedir. Ariza sebebiyle islemlerini yaptiramayan musterilerimize arizanin giderilmesini takiben tekrardan randevu olusturulacaktir. Yasanan aksakliktan dolayi ozur dileriz. B016" DENİLDİ.