Isparta’nın Sütçüler ilçesinde yer fıstığı hasadı hız kesmeden sürüyor. Nisan ve Mayıs aylarında ekimi yapılan yer fıstığı, Ekim ve Kasım aylarında toplanarak hasat ediliyor. Çiftçilerin özenle yetiştirdiği bu ürün, hem ilçe ekonomisine katkı sağlıyor hem de yöredeki çiftçiler için önemli bir gelir kaynağı oluşturuyor.

Dr.Öğr.Üyesi Bülent Özgül, önerisini yineledi Dr.Öğr.Üyesi Bülent Özgül, önerisini yineledi

Sütçüler ilçesinde Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı toplam 107 dekar alanda yer fıstığı üretimi gerçekleştiriliyor. Her bir dekardan ortalama 150 kilogram verim elde edilirken, bu yılki hasadın oldukça bereketli geçmesi çiftçilerin yüzünü güldürüyor. Sütçülerli çiftçiler, büyük emeklerle yetiştirdikleri ürünlerinin bereketli ve bol olmasını temenni ediyor.

Yer fıstığı hasadıyla birlikte, Sütçüler’de tarımsal faaliyetlerin canlı tutulması, hem yerel halkın geçim kaynaklarına katkı sağlıyor hem de bölgedeki tarımsal üretimin sürdürülebilirliğine destek oluyor.

Kaynak: Haber Merkezi