Kilosunu 70 liradan satan Aydos'un fıstıkları, hem taze olmaları hem de uygun fiyatlarıyla pazarda adeta kapış kapış gidiyor.

BİM’de Pirinç, Bulgur, Mercimek, Nohut İndirimi BİM’de Pirinç, Bulgur, Mercimek, Nohut İndirimi

Mustafa Aydos, Isparta'nın özel iklim koşullarını değerlendirerek fıstık yetiştirmeye karar verdiğini belirtiyor. Aydos, özellikle Çandır Köyü'nün güneye daha yakın olması nedeniyle Antalya iklimine benzer bir ortama sahip olduğunu ifade etti.Bu benzerlik sayesinde, fıstıkların Isparta topraklarında başarıyla yetiştiğini vurgulayan Aydos, ancak sıcak havanın ve yüksek nemin, fıstıklar için daha uygun olduğunu dile getirdi.

Fıstık yetiştiriciliğinde iklimin yanı sıra suyun doğru zaman ve ölçülerde verilmesinin büyük önem taşıdığını vurgulayan Aydos, bu faktörlerin bir araya gelmesiyle kaliteli ve lezzetli fıstıklar elde edildiğini belirtiyor.

Aydos'un yetiştirdiği fıstıkların, Antep gibi bölgelere göre daha az mahsül alsa da yağ oranının daha yüksek olduğu belirtti.

Haber/ Ali Rıza Cesur

Editör: Ali Rıza Cesur