Sektörün önde gelen isimleri, konut üretimi ve satışlarında önemli bir artış beklenmediğini ifade etti. Ayrıca, konut fiyatlarında da genel bir artış öngörenlerin sayısı azınlıkta kaldı.

Özellikle son dönemde piyasada durgunluk gözlemlendiğini belirten emlakçılar, mevcut durumun önümüzdeki dönemde değişmeyeceğini ve konut fiyatlarında belirgin bir yükseliş olmayacağını vurguladılar. Bu durum, bölgedeki ekonomik ve piyasa koşullarının etkileriyle açıklanıyor.

İsparta'da emlak sektörü, genellikle yerel dinamiklere bağlı olarak hareket ediyor ve ulusal trendlerden bağımsız olarak gelişebiliyor. Emlakçılar, mevcut durumun piyasanın dengesini koruyacağını ve herhangi büyük değişiklik beklemediklerini dile getirdiler. 

Emlakçı Ç.A. : "Son dönemdeki faiz artışları nedeniyle emlak sektöründe yatırım yapmak oldukça riskli hale geldi. Yüksek finansman maliyetleri, potansiyel getiriyi düşürdü ve birçok yatırımcıyı tedirgin etti."

Elektronik Ürünlere Kayıt Zorunluluğu Getirildi Elektronik Ürünlere Kayıt Zorunluluğu Getirildi

Özel bir firmada Gayrimenkul Danışmanı M.K.  "Bu yıl, yabancı ve gurbetçi yatırımcıların emlak sektörüne olan ilgisinde belirgin bir azalma gözlemliyoruz. Döviz kurlarındaki dalgalanmalar ve  ekonomik belirsizlikler, bu kesimin piyasaya olan güvenini zayıflattı." dedi.

Muhabir: Ali Rıza Cesur