Son günlerde ortalama 34 dereceye ulaşan sıcaklıklar, birçok araçta hararet sorunlarına yol açtı. Yazlık bakımları düzenli yaptıran sürücüler sorun yaşamazken, hazırlıksız yakalananlar araçlarında ciddi problemlerle karşılaştı. 

Isparta'da 15 yıldır oto tamir ustalığı yapan Yunus Çetinkaya, sürücüleri bu konuda uyardı.  Çetinkaya; "Yaz geldiği zaman aynı sorun baş gösteriyor. Sürücüler öncelikle antifiriz kullanımına dikkat etmeli. Eğer edilmezse sadece su kullanılırsa veya yeteri miktarda antifiriz kullanılmazsa motorun içi bu şekilde pas tutuyor. Her türlü pislik içerisine doluyor." dedi.

Gurbetçi Ergün Yavuz Vefat Etti Gurbetçi Ergün Yavuz Vefat Etti

1 HARARET 2 ARACIN DENGE DÜZENİ

Sürücüleri kasislere dikkatli girmeleri konusunda uyaran Çetinkaya; "Şuanda düzenli olarak en başta hararet, ardından da aracın denge problemleri ile karşılaşıyoruz. Denge problemlerinin başında tümseklere  ve kasislere dikkatsiz bir şekilde girmek yatıyor. Bu konuda sürülerin dikkatli olmalarından başka çaresi yok. Bir diğer problem ise hararet, gelen aracı incelediğimizde, radyatör patlamış, ve derin çatlaklar oluşmuş. Yine motorun iç kısmına bakıldığında hasar aldığı görülüyor. Bu durumda oluşabilecek masraf 70 bin lirayı bulacak.  Bu yüzden rektefiye yapılacak. Birçok işlemden geçecek" dedi. 

Sürücüleri uyaran Çetinkaya; "Yaz aylarında mutlaka dikkatli kullanılmalı. Özellikle şehir içi fazla hız yapılamayan yerlerde hararet görülme sıklığı daha fazla oluyor. Bu sıcaklıklara aracı mutlaka hazırlamak gerekiyor. Gerekli bakımlar yapılmalıdır. Yoksa daha da ağır masraflarla da karşılaşabilir" dedi.

Muhabir: Ali Rıza Cesur