Tarla fareleri, hububat ve kök bitkileri yiyerek ekili alanlara ciddi zarar verirken, üreticileri de kara kara düşündürüyor. Hava sıcaklıklarının artmasıyla kış uykusundan erken uyanan tarla fareleri, besin bulmak amacıyla ekili hububat alanlarını istila etmeye başladı. Bu istilalar, tarlalarda yüzde 50 verim kaybına yol açıyor.

Isparta'nın Gelendost ilçesi Yenice Köyü'nde yaşayan Salih Altıntaş, farelerle başa çıkmak için ilginç bir çözüm geliştirdi. Elma bahçeleri bulunan Altıntaş, fareleri yakalamak için tarlasında 5 litre su şişesi büyüklüğünde delikler açtı. Bu deliklere 5 litrelik su şişelerini yerleştirdi. Tarlada dolaşan fareler, bu deliklerden içeriye düşerek şişelerde hapsoldu.

Salih Altıntaş, bu yöntemle günde ortalama 20 fare yakaladığını belirterek, "Bu teknik sayesinde tarlamda rahat ettim" dedi. Altıntaş'ın bu yöntemi, fare istilasıyla mücadele eden diğer çiftçilere de umut oldu.

Salih Altıntaş, bu yöntemle günde ortalama 20 fare yakaladığını belirterek, "Bu teknik sayesinde tarlamda rahat ettim" dedi. Ayrıca, Altıntaş şu ifadelerde bulundu: "Fareler ekinlerimize büyük zarar veriyordu. Kimyasal ilaçlar kullanmak istemedim, çünkü hem doğaya zarar veriyor hem de pahalı. Diğer çiftçilere de bu yöntemi tavsiye ediyorum." ifadelerini kullandı.

Faiz İndirim Kararı Altın Fiyatlarını Yükseltti Faiz İndirim Kararı Altın Fiyatlarını Yükseltti

Haber/ Ali Rıza Cesur

Editör: Ali Rıza Cesur