Buğday Diş (Top-Göce) Tarhana - Isparta

Buğday Diş Tarhana Malzemeleri Nelerdir                                                                               

  • 3,5 kg çekilmiş buğday (yarma)                                                              
  • 3 kg süzme yoğurt
  • 2 çorba kaşığı tuz
  • 4 litre su 

Buğday Diş Tarhana Nasıl Yapılır

4 litre su ve 2 kg yoğurt ayran kıvamına getirilir. Buğday ilave edilerek ocakta karıştıra karıştıra kaynatılır. Lapa kıvamına gelene kadar pişirilir. Pişmesine yakın tuzu eklenerek soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra kalan yoğurtla birlikte yoğrulur. Yumurta büyüklüğünde bezeler alınarak şekil verilir, temiz bezlerin üzerine serilerek 2-3 günde kurutulur.

Kanal32 Ana Haber Bülteni 21-11-2024 Kanal32 Ana Haber Bülteni 21-11-2024

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü 

Editör: Ali Rıza Cesur