Bu geleneksel yemek ve tatlı, düğünlerde ikram olarak dağıtılan ve özellikle insanların özlediği lezzetler arasında yer alıyor. Ancak işletmeler ve restoranlar ticari kaygılar sebebiyle bu lezzetleri sunarken özgün tatlarını kaybetmeye başladılar. Yüz yıllardır odun ateşinde hazırlanan kabune ve helva, özenle seçilmiş malzemelerle ve uzun süren hazırlık aşamalarıyla yapılırken, artık bu özenin eksikliği hissediliyor. İddialara göre malzemeler eksik katılıyor. 

Isparta 10 Gün Boyunca Kitaplarla Şenlendi Isparta 10 Gün Boyunca Kitaplarla Şenlendi

DÜĞÜNLERDE VATANDAŞ MEMNUN DEĞİL

Bu işi yapan restorantlar ve işletmeler, maliyetleri düşürmek için malzemelerin kalitesini düşürüyor veya yüz yıllardır herkes tarafından yapılan tariflerden sapıyor. Bu durumda özellikle düğün gibi kalabalık yerlerde yenen helva ve kabuneyi artık misafirler beğenmiyor. Isparta'ya düğün için veya turistik amaçlı gelen veya internetten araştırarak merak ederek denemek istediği için Isparta'ya gelen vatandaşlar bu iki yemeğimizi yediklerinde büyük bir hayal kırıklığına uğradı. Birçok yemeklerin tanıtıldığı sosyal medya platformlarında Isparta'nın kabunesine ve helvasına kötü yorumlar geliyor. Ayrıca Isparta'da bir düğüne ve restorana giden vatandaşlar da artık bu ürünlerin tadının kalmadığını belirtti.

Editör: Ali Rıza Cesur