2023 yılının 1. Çeyrek faaliyetlerinin değerlendirildiği İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu toplantısı Yapıldı.

BİM’de Pirinç, Bulgur, Mercimek, Nohut İndirimi BİM’de Pirinç, Bulgur, Mercimek, Nohut İndirimi

Toplantıda Kuyucak Köyü’nün, Dünya Turizm Örgütü “En İyi Turizm Köyü” yarışmasına adaylık başvurusu ile ilgili bilgilendirme, ISUBÜ Öğr.Gör. Mehmet Ensari KALENDEROĞLU’nun “Gül Çorbası” bilgilendirme sunumu, Lavanta Festivali hazırlık süreci ile yaklaşan diğer faaliyetler değerlendirildi.

Isparta Valiliğinden toplantıya ilişkin yapılan açıklama şöyle; “Isparta’nın ulusal ve uluslararası alanda daha etkin tanıtımını sağlamak, tanıtıma yönelik sürdürülen iletişim süreçlerini güçlendirmek ve yürütülen faaliyetlerde koordinasyon sağlamak amacıyla İlimizde turizme ilişkin tanıtım faaliyeti gösteren paydaşlardan oluşan "İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu" kurulmuştur.

2023 yılının 1. Çeyrek faaliyetlerinin değerlendirildiği İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu toplantısı Vali Yardımcımız Hasan Hüseyin VURAL başkanlığında Isparta Ticaret ve Sanayi Odasında (ITSO) gerçekleştirildi. Toplantıya Tanıtım ve Geliştirme Kurulu Üyeleri, Keçiborlu Kaymakamı ve Belediye Başkanı, Kuyucak Köyü Muhtarı, TGA Destinasyon ve Tema Müdürü ile Destinasyon ve Tema Uzmanları katıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Isparta’nın tanıtımı adına Gerçekleştirilen Faaliyetler Sunumu ile Çalışma Planında Yapılan ve Yapılacak İşlerin Değerlendirilmesi sunum, TGA Destinasyon Koordinatörü Hasan Tahsin KARALİ tarafından Isparta İli Faaliyet Raporu Sunumu, Kurumsal ve Kültürel Etkinlikler Grup Müdürü Mehmethan Kelkit tarafından Dünya Festivalleri ve İstatistikleri sunumu, Kuyucak Köyü’nün, Dünya Turizm Örgütü “En İyi Turizm Köyü” yarışmasına adaylık başvurusu ile ilgili bilgilendirme, ISUBÜ Öğr.Gör. Mehmet Ensari KALENDEROĞLU’nun “Gül Çorbası” bilgilendirme sunumu, Lavanta Festivali hazırlık süreci ile yaklaşan diğer faaliyetler değerlendirildi.

Sunumların ardından üyelerin ve paydaşların 2023 yılında gerçekleştireceği tanıtım ve turizm etkinlikleri kurul çalışma takvimine eklenip kurul üyeleri Isparta’nın tanıtımı ve geliştirilmesi adına görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantı sonrası misafirlerimize Gül Çorbası ikramı ikram edildi ve beğenilerine sunuldu”.

Editör: Özge Çelik