Dijital içerik üreticisi Ezgi Terzi Taşkın, “81 il 81 unutulmaya yüz tutmuş tarif” serisinde, Isparta yöresine ait olan ‘Derdimi Alantatlısına yer verdi.

Tarifi seçerken ilk olarak tatlının isminin dikkatini çektiğini belirten Taşkın, tereyağlı, pekmezli ve yufka ekmekli bir tatlı olan Derdimi Alan tatlısının, tam bir Anadolu mutfağını yansıttığını ifade ederek, bu eşsiz lezzeti takipçileri ile paylaştı.

DERDİMİ ALAN

MALZEMELER

1 çay bardağı pekmez

2 çorba kaşığı tereyağı

2 adet kuru yufka

Süslemek için ceviz

YAPILIŞI

Kızartılmış tereyağına pekmez eklenir.

İlçede 100 dekar alanda hıyar üretimi yapılıyor İlçede 100 dekar alanda hıyar üretimi yapılıyor

Yufkalar ıslatılır ve bekletilir. Yumuşayan yufkalar küçük parçalara kesilir. Kesilen yufkalar tereyağına eklenir ve karıştırılır.

Servis tabağına alınan derdimi alan tatlısı ceviz ile süslenerek servis edilir.

Muhabir: Nadir Öngören