Isparta

İstanbul-Eskişehir-Antalya hızlı tren hattı 7 şehirden geçecek!

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu'nun duyurduğu, 7 şehirden geçecek olan yeni hızlı tren hattı projesinin etüdleri tamamlandı.

Loading...

Abone Ol

Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinden itibaren gündemde olan ve yapımı için ilk olarak 1933 yılında kanun çıkarılan, ancak bir türlü gerçekleşmeyen Antalya'ya demiryolu projesi, tam 100 yıl sonra nihayet hayata geçiyor. Antalya, uzun yıllardır beklenen yüksek hızlı tren projesinin hayat geçmesi, Antalya'nın ulaşım ağını genişletecek ve şehre büyük avantaj sağlayacak.

PROJE ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Bakan Uraloğlu, geçtiğimiz Nisan ayında, Antalya’nın hızlı demiryolu ağına bağlanması amacıyla; 425 kilometrelik Eskişehir-Kütahya-Afyonkarahisar-Isparta/Burdur-Antalya ve 541 kilometrelik Kayseri-Aksaray-Konya-Seydişehir-Antalya kesimlerinde, 200 km/saat tasarım hızına uygun olarak hızlı tren demiryolu projelerinin planlandığını, tüm kesimlerde etüt proje çalışmalarının tamamlandığını açıkladı.

Bakan Uraloğlu’nun duyurduğu, Antalya’yı Eskişehir’e bağlayacak olan yeni hızlı tren hattı, Ankara ve İstanbul ile yapımı devam eden İzmir bağlantılı hızlı tren hatlarının da bir parçası olacak. Projenin tamamlanmasıyla İstanbul’dan Antalya’ya 4 saat 45 dakikada hızlı trenle ulaşılabilecek.

7 ŞEHİRDEN GEÇECEK

İstanbul-Eskişehir arası mevcut tren hattının kullanılacağını belirten Bakan Karaismailoğlu, yeni hattın Kütahya, Afyonkarahisar, Burdur ve Isparta üzerinden Antalya'ya ulaşacağını duyurdu.

4 İLİ BİRBİRİNE BAĞLAYACAK

Projenin Burdur’a kadar olan kısmı tamamlanırken, ödenek yetersizliği ve daha sonra patlak veren 2. Dünya Savaşı’nın neden olduğu koşullarda Antalya hattı yarım kaldı. Bakan Uraloğlu’nun müjdesini verdiği Antalya’yı Eskişehir’e bağlayacak olan yeni hızlı tren hattı, Ankara ve İstanbul ile yapımı devam eden İzmir bağlantılı hızlı tren hatlarının da bir parçası olacak. Projenin tamamlanmasıyla İstanbul’dan Antalya’ya 4 saat 45 dakikada hızlı trenle ulaşılabilecek.

ANKARA - İZMİR HATTI AFYONKARAHİSAR DURAĞINDA ENTEGRE OLACAK

İstanbul - Eskişehir arasında hali hazırda mevcut olan hat ile Eskişehir'den Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur ve Antalya'ya seyahat edilebilecek. Ayrıca inşaatı devam eden Ankara - İzmir hattına Afyonkarahisar durağından entegre olunacak.