Isparta

ISUBÜ Isparta OSB MYO’nun “Performans Göstergelerinin Değerlendirilmesi” Yapıldı

ISUBÜ OSB Meslek Yüksekokulu’nun “2023 Yılı Performans Göstergelerinin Değerlendirilmesi” kapsamında birtakım ziyaret ve toplantılar gerçekleştirildi.

Abone Ol

ISUBÜ Isparta OSB Meslek Yüksekokulu’na Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından sağlanan “Organize Sanayi Bölgelerinde Kurulan Meslek Yüksekokullarına Öğrenci Başına Eğitim Desteği Verilmesi” kapsamında “Performans Göstergelerinin Değerlendirilmesi” amacıyla ve yerinde incelemelerde bulunmak üzere, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mahmut AK ve Doç. Dr. Aslı GÜNAY tarafından Üniversitemize ve Isparta OSB Meslek Yüksekokulu’na ziyaret gerçekleştirdi.

Üniversitemiz Isparta OSB Meslek Yüksekokulu’nun “Performans Göstergelerinin Değerlendirilmesi” kapsamında ilk olarak Rektör Prof. Dr. Yılmaz ÇATAL’ı ziyaret eden heyet, sonrasında Rektörlük Senato Salonunda bilgilendirme toplantısına katıldı. Toplantıya YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mahmut AK, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aslı GÜNAY, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Yılmaz ÇATAL, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat ÖZTÜRK, Prof. Dr. Ayhan GÖSTERİT ile Prof. Dr. Ramazan ÖZÇELİK, Isparta OSB Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Semih DOĞRUKOL, Isparta OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa KARABULUT, Makine ve Metal Teknolojileri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Koray ÖZSOY, öğretim üyeleri Doç. Dr. Hatice ASIL UĞURLU ve Dr. Öğr. Üyesi Gamze YAKUT ile Yüksekokul Sekreteri Cemil Cihan MACİT katıldı.

Toplantıda, Isparta OSB Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Semih DOĞRUKOL tarafından YÖK ziyaretçilerine ve Üniversitemiz Yönetimi’ne; okulun kuruluş süreci, fiziksel koşulları, akademik ve idari yapılanma, eğitim-öğretim faaliyetleri, kalite süreçleri, YÖK desteği bütçe raporu, yeni bina yeri ve projesi hakkında sunum yapıldı. Performans değerlendirmesi bağlamında eksikliklerin giderilmesi, iyileştirmelerin daha üst düzeye yükseltilmesi ve bütçe desteğinin devam ettirilmesi noktasında bilgi alışverişinde bulunulurken performans verileri hakkında genel olarak uygun ve ortak görüşler beyan edildi. Toplantı sonrasında yerinde incelemelerde ve değerlendirmelerde bulunmak üzere Isparta Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Isparta OSB Meslek Yüksekokulu’na geçilerek okulun tanıtımı, dersliklerde öğrencileri ziyaret, mezun ve aktif öğrenciler ile okulun kendilerine katkıları ve talepleri hakkında birebir görüşmeler, Mekatronik Programı ile Silah Sanayi Teknikerliği Programı’nın teorik ve uygulamalı eğitimleri hakkında program öğretim elemanları ile akademik görüşmeler yapıldı. YÖK ziyaretçileri tarafından; Okul Yönetimine, öğrencilere, okulun akademik ve idari personellerine sunulan karşılıklı başarı dilekleri ve iyi temenniler sunularak birim ziyareti sona erdi.

Ayrıca Isparta Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa KARABULUT makamında ziyaret edilerek; Üniversitemiz, Isparta Organize Bölge Başkanlığı ve Isparta OSB Meslek Yüksekokulu arasındaki eğitim-öğretime yönelik fikir alışverişlerinin daha da geliştirilmesi ve gerekli desteklerin sağlanması hususunda karşılıklı başarı dilekleri ve iyi temennilerin sunulması ile yerinde inceleme ve ziyaret süreci tamamlandı.