Mevduat Faizlerinin Getirisi Yükseliyor Mevduat Faizlerinin Getirisi Yükseliyor

İYİ Parti Genel başkanı Musavat Dervişoğlu ve beraberindeki heyet Isparta’da bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi. Saat 12. 30’da Parti il binasına gelen Dervişoğlu il Başkanı Dr. İbrahim Tekeli, merkez ilçe başkanı Hüseyin Tuğlacı ve partililer tarafından karşılandı. Dervişoğlu il başkanının makamında gazetecilere açıklama yaparak sorularını cevaplandırdı.

İYİ parti Genel başkanı Dervişoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi. “Bugün Isparta’dayız, misafirperverlikleri için sizlere çok teşekkür ediyorum. Gelendost ve Yalvaç ilçelerimizi ziyaret gerçekleştireceğiz. Türk demokrasisinin abide şahsiyetlerinden Süleyman Demirel’in anıt mezarını ziyaret edeceğiz. Babanın memleketindeyiz, burası bizim için çok önemli. Demirel’in doğduğu, büyüdüğü serpildiği ve Türk milletinin hizmetine koşulduğu bir yer. Bizim açımızdan çok önemli. Demirel’in, Demokrasi tarihinde önemli izleri de var, 6 defa gidip 7 defada gelmeyi demokrasinin bir erdemi sayan ve zihinlerimize işleyen kalkınmış, büyük Türkiye’nin demokrat hür Türkiye’nin mimarlarından biri, onun mirasının takipçisi olmak bizim açımızdan da bir görev ve sorumluluktur. Bunu Isparta’da dile getirmekten de ayrıca bahtiyarım ve şeref duyuyorum. Hepimiz için önemli siyasi şahsiyetler var. İYİ parti olarak bu şahsiyetlerin ayak izlerine basarak yolculuğumuzu sürdüreceğiz. Demokrasinin kazanımlarının peşinde koşmayı da sürdüreceğiz. Bizi doğruların dışında konuşurken görmeyeceksiniz. Türkiye’nin çok ciddi problemleri var, bu problemlerin müsebbiplerini vatandaşa şikayet etmek için Anadolu’yu karış karış dolaşacağız. Türkiye’de olup bitenler herkesin malumu. İşçi toprağa düşürdüğü terin karşılığını alamıyor, gençlerimiz vize kuyruklarında kendilerine istikbal arıyor, emekliler tencerelerini kaynatamıyor, umutsuz bir tablo ile karşı karşıyayız. Ben bugün Isparta’ya yeni bir umudun yeşertileceğinin sözünü vermeye geldim. Bu umutsuzluk bulutlarını dağıtacağımızdan emin olmanızı istiyorum. Türkiye çaresiz ve umutsuz değildir. Bugünkü işbaşında bulunan iktidara da mecbur ve mahkum değildir. Herkes rahat olsun, biz varız, İYİ’ler var, bu kadrolarla Türkiye’yi karanlık günlerden kurtarıp, aydınlık günlerle buluşturacağız.” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, Gazetecilerin sorularını cevaplandırarak, Isparta’nın sorunlarına ve beklentilerine de hakim olduklarını belirterek şunları söyledi. “Türkiye’nin genel sorunları Isparta’da yaşanıyor. Yoldan, ulaşımdan kaynaklanan sorunlar olmaması lazım. Çevresel duyarlıkları olmayan yönetimle karşı karşıyayız. Derelerimize, ormanlarımıza, göllerimize sahip çıkma noktasında bir takım eksiklikler içerisinde bu hükümet. Süleyman Demirel, bozkurtun yeşille olan kavgasından bahsediyor. Biz o kavganın takipçisi olacağımızı söylüyoruz. Isparta dereboğazı duble yolu ve Konya yolu yıllara şamil bir ihmalden kaynaklıdır. Isparta bahçe bitkilerinin yetiştirildiği bir il. Burası göller bölgesi, dolayısı ile burada ürün çeşitliliği de çok fazla, ama takdir edersiniz ki Türkiye’de bankalar para kazanıyor, üretici zarar ediyor. Eğer böyle bir tablo ile karşı karşıyaysanız ise bir yanlışlık var demektir. O yanlışı yapanlar vatandaş tarafından belirlenmesi lazım, bizde buna parti olarak öncülük edeceğiz. Isparta’da büyük bir OSB var, güller şehri olarak anılıyor ama aynı zamanda bir eğitim şehri, kıymetli evlatlarını yetiştiren güzide, cennet bir köşe. Isparta’nın sadece yol ve göl sorunu yok, başka sorunları da var, Isparta rahmetli Demirel’den sonra gelişmiyor, yani Isparta’nın büyümesi lazım, sembol şahsiyetleri yetiştiren yöreler o sembol şahsiyetlerin oluşturduğu vizyona bakarak yol haritası çizer. Süleyman Demirel kalkınmış, hür, mürevveh bir Türkiye hayali kuruyor, dolayısı ile Isparta’dan bakarak onun mirasına bugüne kadar doğru bir şekilde sahip çıkılmadığı gerçeği ile buluşuyoruz. Süleyman Demirel’in doğduğu, büyüdüğü serpildiği bir yöreyi bir Türk evladının bilmemesi mümkün değildir’ dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu bir gazetecinin son anketlerde iyi partinin oylarının düştüğü ve partiden kopmaların olduğu yönündeki sorusuna şu şekilde cevap verdi. “Biz bir siyasi yolculuğa çıktık, anketler kabus haberler vermiyor, almış olduğumuz yanlış kararlarlar ile ilgili olabilir, ciddiye alınan kamuoyu araştırmalarında iyi partinin oyları görevi teslim aldığımız günden itibaren üç misli artmıştır. Bir takım istifalar var, keşke olmasaydı. İstifa tek taraflı bir karardır. Günün şartlarında partimiz yükseliyorsa istifalardan etkilenmediği ortada, bir takım insanlar çantalarını alıp gidebilir, bize insanların çantaları değil, gönülleri lazım. “ dedi.

Dervişoğlu son olarak, tasarruf tedbirleri ile ilgili olarak da şunları söyledi.” Hükümet beklentilere karşılık vermeyeceği anlamda tasarruf tedbirleri uyguluyor, bize göre tasarruf etmesi gereken tek makam Cumhurbaşkanlığı makamıdır. ABD’ye 5 ayrı uçakla giden bir Cumhurbaşkanı vatandaşından hangi tasarrufu isteyebilir? Ayrıca bu tasarruf tedbirleri paketinin tebessüm dilecek yönleri de var.  100 milyar liralık bir tasarruf bekleniyor ama kur korumalı mevduattan Türkiye’nin zararı 818 milyar lira. Kamuoyunun önüne koydukları bu paket neresinden bakarsanız bakın aldatma ve kandırma paketidir.

İYİ parti il başkanı Dr. İbrahim Tekelide bir hoş geldin konuşması yaparak Genel Başkanı Dervişoğlu’na hediye takdim etti. Partililer ile bir süre sohbet eden Dervişoğlu, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in Çalcatepedeki anıt mezarını ziyaret ettikten sonra, Gelendost ve Yalvaç belediyelerini ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti. Dervişoğlu aynı gün ilimizden ayrılarak Antalya’ya geçti.

Muhabir: Nadir Öngören