İYİ Parti’nin Isparta’da kazanma ihtimali var mı?

Yok.

Zerre kadar yok…

Bunu biz söylemiyoruz.

Daha birkaç gün öncesine kadar İYİ Parti’nin Isparta İl Başkanlığı koltuğunda oturan Hasan Büyükçam dile getiriyor.

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak belediye başkanlığı seçimi için İYİ Parti Isparta İl Başkanlığı görevinden ayrılan ancak aday gösterilmeyerek hayal kırıklığına uğratılan Büyükçam’a, İYİ Parti’nin Ahmet Tural’la belediye başkanlığı seçimini kazanma şansının olup olmadığını sordum. Aldığım cevap şöyle:

“Genel merkezimiz Mayıs seçimleri öncesinde de teşkilatların görüşünü almadan, teşkilatların tercihlerini göz önünde bulundurmadan hareket etti ve teşkilatların istemediği ismi getirip aday yaptı, sonuç ortada. Şimdi de aynısı oluyor. Benim bir oyum var. Sandıkta gidip kime vereceğimi Allah bilir.”    

Hasan Büyükçam’ın, aday gösterilmemesi nedeniyle darılıp duygusal davrandığı için böyle konuştuğunu varsayalım.

Ahmet Tural’ın adaylığını bir tarafa bırakalım. Zira Meral Akşener de aday olsa İYİ Parti’nin Isparta’da belediye başkanlığı seçimini kazanamayacağı 2x2=4 gibi biliniyor.

Çünkü ortada İYİ Parti’nin kazanma ihtimalinin, zayıftan öte mümkün olmadığı başka gerçekler var… 

31 Mart 2024 seçimlerine ait muhtemel sonucu tahmin etmek için öyle siyasetle haşır neşir olmaya da gerek yok, 2019 seçimlerindeki tabloya bakmak yeterli.

Eşit Paylaştırma Zorunluluğu Kaldırıldı Eşit Paylaştırma Zorunluluğu Kaldırıldı

Son yapılan yerel seçimlerde AK Parti yüzde 38, MHP yüzde 30, İYİ Parti ise yüzde 28 oy almıştı. Hatırlatalım; yüzde 28 oyun tamamı İYİ Parti’ye verilmemiş, CHP aday göstermeyerek İYİ Parti’yi desteklemişti.

2019’daki İl Genel Meclisi seçimlerinde İYİ Parti’nin aldığı oy oranı ise yüzde 20…

Görünen köye kılavuza gerek var mı?

Ortada böylesine apaçık gerçekler dururken İYİ Parti’nin Isparta’da iddialı olduğunu söylemek mümkün mü?

Kaldı ki Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in çok başarılı bir dönem geçirdiği ve Isparta’nın Sayın Başdeğirmen’le çok önemli kazanımlar elde ettiği gerçeğini de unutmamak lazım…

  

Editör: Ali Rıza Cesur