Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü 6 Mart Spor Salonunda düzenlenen floor curling, dart, bilek güreşi, masa tenisi ve basketbol etkinliklerinde, gençleri ve gazileri bir araya getirerek, gazilere ve şehit yakınlarına olan saygıyı pekiştirmek, toplumsal duyarlılığı artırmak ve milli manevi değerleri sporun birleştirici gücüyle yüceltmeyi hedeflendi. Etkinlikle ilgili konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Çağrı Kaya “Devleti, Milleti söz konusu olduğunda ölümü hiç çekinmeden göze alan, Vatan topraklarını canından aziz bilip, bağımsızlığının korunması, ülkesinin her köşesinde huzur ve güvenliğinin sağlanması için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan bir milletin evlatları olarak, Atatürk’e Mareşal Rütbesi ve Gazi unvanının verildiği günün yıl dönümü olan, bu milletin şehitlerine ve gazilerine duyduğu saygının ve gönül borcunun ifadesi olarak “19 Eylül Gaziler Günü” nü en içten dileklerimle kutluyorum. Bizlerde büyük bir kıvançla şehit ve gazi ailelerimizin gururuna ortak oluyor, kederlerini yürekten paylaşıyoruz.” Dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak "Kahramanlar sahada, kalbimiz onlarla" temasıyla yola çıkarak bu anlamlı günü sporun ruhu ile birleştiriyoruz. Sporun sadece fiziksel bir aktivite değil, aynı zamanda birlik, beraberlik ve dayanışmanın en güzel örneği olduğunu bir kez daha idrak ediyoruz.

Hep birlikte, kahramanlarımızın anısını yaşatmak ve onlara olan minnetimizi ifade etmek için sahada ter dökeceğiz. Unutmayalım ki, spor sadece bir yarış değildir; aynı zamanda dayanışmanın, dostluğun ve sevginin de bir sembolüdür.” diyerek sporun sadece fiziksel bir aktivite değil, aynı zamanda birlik, beraberlik ve dayanışmanın en güzel örneği olduğunu dile getirdi. Bu özel etkinliklere katılım gösteren gazilerimize teşekkür ederek ve şükranlarını dile getirdi.

Isparta'da bugün (20 Eylül 2024) vefat edenler Isparta'da bugün (20 Eylül 2024) vefat edenler

Kaynak: Haber Merkezi