Isparta’da faaliyetlerine devam eden ve bugüne kadar birçok başarılı milli sporcu yetiştiren Karate İl Temsilciliği, 2024 yılında ulusal ve uluslararası yarışmalarda 34 derece elde etti. Vali Aydın Baruş, Karate İl Temsilcisi Kadir Karakaş ve başarılı sporcuları makamında kabul etti.

Başarılı sporcular, Türkiye ve Balkan şampiyonalarının yanı sıra geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Ispartalı minik sporcu Enes Gündaşlı’nın anısına düzenlenen Türkiye Yıldızlar Takım Karate Şampiyonasında da derece elde ettiler.

Ziyarette konuşan Vali Aydın Baruş, genç sporculara ilimize yaşattıkları gurur için teşekkür ederek, amatör sporların gençlerin gelişimindeki önemine değindi. Vali Baruş, “Valilikte sizleri ağırlamaktan büyük bir gurur duyuyorum. Karşımda böyle pırıl pırıl, sporda başarılı olmuş gençleri görmek Isparta adına bizleri bir kez daha umutlandırıyor. Amatör sporlar gençlerimiz için çok önemli. Çünkü spor aktiviteleri gençlerimizin fiziki ve ruhi gelişimine çok önemli katkı sağlıyor. Bugün aramızda bulunan öğrencilerimiz, karate sporuna gönül vermiş, bu alanda ilerleyen ve Türkiye’de önemli başarılara kulüp olarak imza attılar. Sizlerin spora devam etmesi çok çok önemli. Bunun okul başarılarını artırdığına şahit oluyoruz. Bu da bizleri memnun ediyor. Önünüzdeki dönemlerde çok daha büyük başarılara imza atarsınız ve sizlerle biz bir kez daha gurur duyarız. Akranlarınız arasında örnek kişilikler olduğunuz için disiplinli bir şekilde çalışıp hayatınıza ve kendi kendinize yön verebildiğiniz için sizleri bir kez daha tebrik ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum. Isparta’da amatör sporu desteklemeye çalışıyoruz. Elimizden geldiğince bu desteğimiz devam edecek” dedi.

Karate İl Temsilcisi Kadir Karakaş, Ispartalı sporcuların ulusal ve uluslararası yarışmalarda elde ettikleri derecelerle ilgili Vali Baruş’a bilgi vererek, Enes Gündaşlı’nın anısına Isparta’da düzenlenen Türkiye Yıldızlar Takım Karate Şampiyonasına verdiği katkı ve destekten dolayı teşekkür etti.

Şarkikaraağaç'ta 19 Eylül Gaziler Günü Coşkuyla Kutlandı Şarkikaraağaç'ta 19 Eylül Gaziler Günü Coşkuyla Kutlandı

Ziyaret, toplu olarak çekilen aile fotoğrafı ile sona erdi.

Kaynak: Valilik Bülten