Bu ücretleri ödemek zorunda olmadığınız gibi, ödediklerinizi de faizi ile geri almanız mümkün.

İşletmelerin Kart Komisyonu Adı Altında Kestiği Ücretler

Miras Paylaşımında Önemli Değişiklikler Yürürlüğe Girdi Miras Paylaşımında Önemli Değişiklikler Yürürlüğe Girdi

İşletmeler, kartla yapılan ödemelerde "Bankalar komisyon kesiyor" diyerek fiyatlara ekleme yapıyor. Vatandaşlardan kartlı ödemelerde çoğu zaman yüzde 10, bazı hallerde ise yüzde 20'ye kadar fazladan komisyon ücreti kesiliyor. Ancak, bu komisyon ücretinin bankanın kestiği ücret değil, işletmenin kendi cebinden ödemesi gereken vergi tutarı olduğu belirtiliyor. Bu yolla işletmeler, vergilerini vatandaşların sırtına yüklemiş oluyor.

TÜKONFED Başkan Vekili Avukat İbrahim Güllü: "Bu Ücretler Yasal Değil"

TÜKONFED Başkan Vekili Avukat İbrahim Güllü, bu ücretlerin yasal olmadığını vurgulayarak, tüketicilerin ödedikleri bu paraları faiziyle geri alabileceğini söyledi. Güllü, vatandaşlara şu yolu izlemelerini önerdi:

  1. Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu'nu İnceleyin: Banka kartları ve kredi kartlarını düzenleyen kanunun 17. maddesine göre, üye iş yerleri kart hamilinden kartın kullanılması dolayısıyla komisyon veya benzeri bir isim altında ek ödeme talep edemez.

  2. Tüketici Hakem Heyetine Başvurun: Yaşadığınız alandaki kaymakamlıkta ya da firmanın bulunduğu il ve ilçedeki tüketici hakem heyetlerine başvurarak, ödemiş olduğunuz bedeli ticari avans faiziyle birlikte geri talep edebilirsiniz.

Bu adımları izleyerek, yasal olmayan komisyon ücretlerini geri alabilir ve haksız kesintilerden korunabilirsiniz

Kaynak: Haber Merkezi