Şeker, sürekli yeme isteği oluşturarak kilo almanıza ve sağlığınızın bozulmasına neden olan bir maddedir. Ancak Abrahamson Metodu ile tek bir seansta şekerli gıdaları tüketme isteğinizi sonlandırabileceğinizi biliyor muydunuz? Yazımızdaz şekerin zararlarına ve bırakma yöntemlerine dair bilgiler edinebilirsiniz.

Finans Dünyasında Devrim: Dijital Paralar Finans Dünyasında Devrim: Dijital Paralar

Şeker, günümüzde tüm insanları tehdit eden önemli bir sorun haline gelmiştir. Doğal şeker tüketimi azalmışken, kimyasal şekerin tüketimiyle ilişkili çeşitli sorunlar ve hastalıklar artmaktadır.

Şeker, bireylerin günlük hayatta en fazla tükettiği besin maddeleri arasında yer almaktadır. Birçok kişi kahve veya çay içerken, tatlı yaparken şeker kullanmaktadır. Ayrıca şeker, meyve ve sebze gibi doğal ürünlerle de vücuda alınabilmektedir. Ancak, bireylerin şekerin çoğunu paketli gıdalardan ve gazlı içeceklerden aldığı bilinmektedir. Şekerin zararlarına bakıldığında, bu maddenin oldukça fazla zararlı etkisi olduğu söylenebilir.

Şekerin zararlarından kurtulmak için rafine şekerleri hayatınızdan çıkarmalısınız.

Şekeri Bırakın! Sağlıklı Kilo Vermek İçin Adım Atın!

Şeker, vücuda herhangi bir fayda sağlamadığı gibi ilerleyen dönemlerde fiziksel ve ruhsal sorunlara neden olduğu bilinmektedir. Şimdi, bağımlılık yaratan bir besin maddesi olan şekerin zararlarına daha yakından bakalım.

Şekerin Zararları

Kimyasal şekerin birçok zararı bulunmaktadır.

Kanser Riskini Artırır

Bilim insanlarının yaptığı araştırmalar, fazla şeker tüketiminin kanser riskini artırdığını göstermektedir. Doğal şekerin alındığı meyve ve sebzeler genellikle içerdikleri mineraller, vitaminler ve antioksidanlar sayesinde kanser riskini artırmamaktadır. Aslında bu besinler, kişileri kanserden koruyan özelliklere sahiptir.

Ancak rafine şeker içermeyen sofra şekerinde koruyucu bir madde bulunmadığı bilinmektedir. Bu da zaman içinde kanser riskinin artmasına neden olmaktadır. Pankreas ve meme kanseri gibi türler, genellikle fazla şeker tüketen insanlarda daha yaygındır.

Bağışıklık Sistemini Zayıflatır

Şekerin zararları arasında bilinmesi gereken önemli bir etki de bağışıklık sisteminde problemlere yol açabilmesidir. Fazla şeker tüketimi yapan kişilerde, bağışıklık sisteminde bulunan alyuvarlar iyi bir performans gösterememektedir. Şeker molekül yapısı, C vitamini molekül yapısına benzediği için bağışıklık sistemi genellikle C vitamini ve şekeri ayırt edememektedir.

Obeziteye Sebep Olur

Son yıllarda hızla artan obezite, fast-food gibi yiyeceklerle ilişkilendirilse de temelinde fazla şeker tüketimi yatmaktadır. Fazla şeker tüketen bireylerin karaciğerlerinde oluşan sorunlar, zamanla fruktozun yağ olarak depolanmasına neden olmaktadır. Bu durum, bel bölgesinde yağ birikiminin artmasına ve obezitenin başlamasına yol açmaktadır. Dolayısıyla sağlıklı bir yaşam sürmek isteyen herkesin şeker tüketimine dikkat etmesi gerekmektedir.

Serotonin Hormonu Azalır

Şeker tüketimi fazla olan kişilerde serotonin hormonu, mutluluğun artmasını sağlayan bir hormon, artmaktadır. Ancak şeker tüketimi kesildiğinde serotonin hormonu salgılanması azalır. Bu da zamanla mutsuzluk hissinin artmasına ve ilerleyen dönemlerde depresyon belirtilerinin görülmesine yol açabilir.

Diş Çürümesi Hızını Artırır

Ağızda sindirimi kolaylaştıran birçok yararlı bakteri bulunmaktadır. Ancak bazı ağız bakterileri dişlere zarar verebilmektedir. Şeker ile beslenen bakteriler, diş çürümelerine yol açan bakterilerdir. En yaygın şeker zararlarından biri diş çürümeleridir. Dişler ve dil ne kadar iyi fırçalansa da, zararlı bakterilerin neden olduğu asitler diş minesine zarar verir ve bu da zamanla diş çürümesini hızlandırır.

Karaciğer Yağlanması

Şekerin zararları arasında karaciğer yağlanması da yer almaktadır. Fazla şeker tüketimi, karaciğerde trigliserit birikimine neden olan bir durumdur. Şeker tüketimi fazla olan kişilerde trigliserit seviyesi yüksektir. Bu durum, fruktoz tüketimi nedeniyle insülin direncinin artmasına ve karaciğerde yağ birikmesine yol açar.

Şeker Bağımlılığından Nasıl Kurtulunur?

Eğer şeker tüketimi fazla olan bir kişiyseniz, şeker bağımlılığından kurtulmanız mümkündür. Bepositive tarafından uygulanan Abrahamson Metodu ile binlerce kişi, tek bir seansta şekerli gıdaları tüketme isteklerinden kurtulmuştur.

Editör: Newstanitim Newstanitim