Türkiye’de giderek daha faza kişi internet sitesi sahibi olmakta. Kimi siteler iş amaçlı, kimileri kişisel, kimi siteler ise yerel haber siteleri. Sitenin içeriği ne olursa olsun hepsinin ortak özelliği ise hosting hizmeti almaları.

Bu kadar fazla kişinin internet sitesi kurması haliyle hosting şirketlerinin de dikkatini çekmiş durumda. Bundan dolayı Türkiye’ye hizmet veren hosting şirketlerinin sayıları arttı. İçlerinden en iyilerinin öne çıkan özelliklerini ise Hostingsatınal.com derecelendirdi. 

Böylece en iyi WordPress hosting sitelerini bu şekilde görüp, derecelendirmek daha kolay. İnternet sitelerinin çeşitliliği gibi hosting siteleri de çeşitlidir. Bu yüzden herkesin kendisine en uygun firmayı bulması önemlidir.

Türkiye açısından bakıldığı zaman Hostinger, Site Ground, Kinsta gibi firmalar öne çıkmakta. Ancak bu türde hizmet veren binlerce firma olduğu da unutulmamalı. Dikkat edilmesi gereken Türkiye’de müşteriler için uzmanlaşmış, ihtiyaçlarını karşılayacak, ekonomik ve son düzenlemeleri takip eden yerleri bulmak.

Sitenin hızlı açılması istenir

Öncelikle sitelerin ihtiyaçları farklılık gösterse de hepsi hızlı olmak ister. Sitenin adresini yazdıktan sonra sayfanın hemen açılması eklenir. Bu da bant genişliği ile olur. Yani hosting sitesinden hizmet alırken bant genişliğinin ne kadar olduğuna bakılması şarttır.

Alan adı alımı sırasında çoğunlukla farklı ücret tarifeleri verilir. Bu tarifeler sayesinde de hizmetlerin neyi kapsadığı ve sınırları öğrenilir. Tek kişilik operasyonlar veya uzun aralıklarla güncellenecek olan sitelerin fazla bir şeye ihtiyacı yoktur. Ancak unutulmaması gereken nokta sitenin alt yapısının belli aralıklar ile güncellenmesi gerektiğidir.

Mesela akıllı telefon ya da tabletlerin nasıl belli zamanlar içinde güncellenmesi gerekirse aynısı sitenin alt yapısında da olur. Word Press ile yapılan sitelerin güncellenmelerinin yapılmaması halinde aksamalar başlar. Bundan dolayı iyi bir firma bulmak elzemdir.

Finans Dünyasında Devrim: Dijital Paralar Finans Dünyasında Devrim: Dijital Paralar

Şayet ilk etapta yüksek bir ziyaretçi sayısı beklenmiyorsa basit planlar ile gidilmesi iyi olur. Fakat, hangi firmanın nasıl hizmetler sunduğunu ayrıntıları ile önceden incelemek gerekir. Mutlaka her sitenin artıları vardır ama eksilerinin de görülmesi lazımdır. Bu şekilde daha iyi bir değerlendirme yapılabilir.

Şirketlerin güvenlik sertifikalarına da bakılmalıdır. Son yıllarda kimi hosting şirketleri hacklenmiş ve bu müşterilerini de zor durumda bırakmıştır.

İnternet sitelerine ziyaretçi akını genelde işlerin yavaşladığı zamanlarda ve geceleri olmaktadır. Ancak gece yaşanacak bir aksilik durumunda hosting şirketine hemen ulaşmak gerekir. Mesela sitenin hacklenmesi halinde bunun düzeltilmesi için firma devreye girer ve son hali yeniden yükler. Bu noktada geçecek olan zaman ise kaybedilecek ziyaretçiler, duruma göre müşterilerdir. O nedenle hızlı dönüş yapan hosting şirketleri ile anlaşmak önemlidir.

Diğer yandan internet sitesine iletişim formu yapmak, yeni fotoğraflar ya da videolar eklemek kontrol panelini yöneten kişiye aittir. Şayet anlaşmada içeriklerin sürekli güncellenmesi veya internet sayfasına eklemeler yapılması yoksa, bu işle ilgilenen biri bulunmalıdır.

Günümüzde yabancı şirketlerin internet siteleri bile iş yeri olarak tanımlanmakta. Bu da hükümetlerin artık internet sitelerini nasıl farklı değerlendirdiğinin bir kanıtı. O sebeple internet sitesi kurulurken, hosting hizmeti alırken iyice araştırılmalı ve en doğru görünen firma ile çalışılmalı.

İhtiyaç sahiplerine bu noktada en büyük yardım ise yine internet üzerinden gelmektedir.

Editör: Newstanitim Newstanitim