15 Eylül 2024 itibarıyla konut ilanlarına yönelik önemli bir değişiklik yürürlüğe giriyor. Bu tarihten itibaren, tüm kiralık ev ilanları yasaklanacak ve yeni düzenleme 3 ay sürecek.

Avukat Fatih Semiz Göreve Başladı Avukat Fatih Semiz Göreve Başladı

Son dönemde konut fiyatlarındaki hızlı artış, emlak piyasasında önemli bir arz artışına neden oldu. Bu durumu kontrol altına almak amacıyla devlet, kiralık ve satılık ev ilanlarına yönelik kapsamlı bir düzenleme getirdi. 1 Ocak 2025 itibarıyla yürürlüğe girecek olan bu düzenleme ile ilanlar yalnızca e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

Yeni düzenlemeyle birlikte, belgesi olmayan emlak işletmelerine karşı sıkı tedbirler alınacak ve bu tür işletmelerin ilan vermesi yasaklanacak. Yetkilendirme süreci 15 Eylül 2024'te başlayacak ve 3 ay sürecek. Bu tarihten itibaren sadece yetki belgesine sahip emlak işletmeleri e-Devlet üzerinden ilan verebilecek.

15 Eylül 2024 ile 31 Aralık 2024 tarihleri arasında, yetki belgesi olmayan emlak işletmeleri de ilan verebilecek. Ancak, 1 Ocak 2025'ten itibaren yetki belgesi olmayanların ilan vermesi mümkün olmayacak.

Kaynak: Haber Merkezi