Mevsim geçişlerinde gribal enfeksiyona yakalanmak istemeyenler, doğal turşulara yönelirken, içerdiği antioksidan özellikleri ile tercih edilmeye başlandı. Mevsim itibarıyla salataların yerini alan çeşit çeşit turşular, bağışıklığı güçlendirmesi, metabolizmayı hızlandırması, kan şekerini dengelemesi ve soğuk algınlığına iyi gelmesiyle dikkat çekiyor.

Isparta'da üretilen turşu çeşitleri, esnaf tarafından kilo işi ile satılıyor. Salatalık, biber, domates gibi klasik turşuların yanı sıra kozalak, bamya ve patlıcan turşuları da gözde ürünler arasında. Fiyatları 80 ila 120 TL arasında değişen turşular, soğuk havalarla birlikte vatandaşlar tarafından daha fazla ilgi görüyor. Her birinin lezzeti ayrı olan çeşit çeşit turşular arasında genellikle en çok tercih edilenler; lahana turşusu, salatalık turşusu ve biber turşusu.

Ekim Ayında Bankaların Güncel Mevduat Faiz Oranları Açıklandı Ekim Ayında Bankaların Güncel Mevduat Faiz Oranları Açıklandı

Tarladan ve bahçeden toplanan en iyi ürünlerle kurulan turşuların kilogram fiyatı 80 lira ile 120 lira arasında değişiyor.

Turşu Tüketmenin Faydaları

  1. Bağırsak Sağlığını Destekler: Turşu, bağırsak sağlığını destekleyen probiyotik bakterilerin kaynağıdır. Bu özelliğiyle sindirim sisteminin düzenlenmesine yardımcı olur ve bağırsak hareketlerini düzenler.

  2. Bağışıklık Sistemini Güçlendirir: Özellikle C vitamini, B vitaminleri ve K vitamini içeriği yüksek olan turşular, bağışıklığın güçlenmesine katkıda bulunur.

  3. Doğal Antioksidanlar İçerir: Turşu, doğal antioksidanlar barındırır. Bu antioksidanlar, vücudu serbest radikallerin zararlarına karşı korumaya yardımcı olur.

  4. Tokluk Hissi Sağlar: Tuzlu ve ekşi tadıyla tatlı krizlerini azaltabilir, tokluk hissi sağlayabilir. Bu özelliğiyle kilo vermeye de destek olur.

Muhabir: Nadir Öngören