Prof. Dr. Kara, özellikle 'bombeli kapak' görünümünde olan konservelerin tüketilmesinin ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtti.

Kara, bombeli kapaklı konservelerin kesinlikle tüketilmemesi gerektiğini vurguladı ve bu tür ürünlerin ölümcül sonuçlara neden olabileceği konusunda uyarılarda bulundu. Bu tür konservelerin içeriğinde yer alan botulinum toksini, tüketildiğinde ciddi zehirlenmelere neden olabilir.

AFADER Olağan Genel Kurulu Sonuçlandı AFADER Olağan Genel Kurulu Sonuçlandı

Ayrıca, konservelerin hazırlanış aşamasında el hijyeni, kullanılacak malzemelerin temizliği ve uygun kapak seçimi gibi faktörlere dikkat edilmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Kara, bu adımların gıda güvenliğini sağlamak için hayati önem taşıdığını ifade etti.

Özellikle cam kavanozların kullanılmasını tavsiye eden Kara, plastik kapların gıdalarla reaksiyona girebileceğini ve kimyasal karışımlara neden olabileceğini söyledi. Ayrıca, hazırlanan konservelerin uygun şekilde saklanması gerektiğini ve havaların serinlemesi durumunda dahi dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Editör: Ali Rıza Cesur