Yurt içi piyasaların olumlu bir hafta geçireceğini öngören Memiş, Moody’s’in Türkiye’nin kredi notunu yükseltmesinin iç piyasalar için olumlu bir etki yaratacağını belirtti.

Ancak yurt dışı piyasalarda İsrail’in Yemen’e yönelik saldırıları ve genel olarak Ortadoğu’daki gerilimlerin küresel piyasalarda belirsizliklere yol açabileceği uyarısında bulunan Memiş, "İsrail’in bölgesel savaş isteği, küresel piyasalarda ciddi fiyatlamaların oluşmasına neden olabilir. Bu durum, 3. Dünya Savaşı endişelerini gündeme getirebilir" dedi.

Ayrıca, ABD Başkanı Joe Biden’ın olası adaylıktan çekilmesinin küresel piyasalarda yeni fiyatlamalara yol açabileceğine değinen Memiş, yatırımcıları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Uykunun Önemi: Sağlığınız İçin Neden Kritik? Uykunun Önemi: Sağlığınız İçin Neden Kritik?

Teknik olarak bant aralıklarını değerlendiren Memiş, BIST100 endeksinin 11.100-11.500 puan aralığını takip edeceğini ve dolar/TL ile euro/TL kurlarında dar bant aralıklarının korunacağını belirtti. Altın ve diğer emtialar için ise belirli fiyat seviyelerini öngördü ve yatırımcılara bu aralıkları izlemelerini tavsiye etti.

Kaynak: Haber Merkezi