Vali Baruş'tan Gaziler Günü mesajı Vali Baruş'tan Gaziler Günü mesajı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Biz az kazanandan en az vergiyi almak için bir sistem kurgulayacağız ama çok kazananları uyarıyorum; vergi kaçırma, kayıt dışı çabalarının cezalarını ağırlaştıracağız, denetimleri sıklaştıracağız." sözlerinin ardından harekete geçildi.

KUYUMCULUK SEKTÖRÜ YAKIN TAKİPTE

Vergi Denetim Kurulu  kuyumculuk sektörünü yakın takibe aldı. Risk Analiz Genel Müdürlüğünün kuyum sektörüne yönelik yaptığı çalışmada risk analiz çalışması sonucunda tespit edilen mükelleflerin iş yerlerinde, kapsamlı sayım yapılacak.

TEK TEK İNCELENECEK

İşletmelerde faturasız altın ve değerli taşlar alım-satımı yapılıp yapılmadığı, ödemelerin ve tahsilatların firmaya ait olmayan banka hesapları üzerinden gerçekleştirilip gerçekleştirilmediği, faturalarda ürünlere ait gerçek gram bilgilerine yer verilip verilmediği, mükelleflerin yetki belgesiz döviz alım-satımı yapıp yapmadığı da tespit edilecek.

DENETİMSİZ HİÇBİR SEKTÖR KALMAYACAK

Kuyumculuğun ardından diğer sektörlere yönelik inceleme ve saha denetimleri yapılacak, çalışmalar plan dahilinde sürdürerek bu yıl denetimsiz alan kalmayacak.

KRİPTOYA VERGİ GELİYOR

Kripto varlıkları vergi kapsamına girecek. Çalışmalar kısa sürede tamamlanacak.

Muhabir: Nadir Öngören