Kaza anı kameralara böyle yansıdı Kaza anı kameralara böyle yansıdı

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 6 Şubat depreminin ardından tüm yurtta 1999 öncesi yapılmış yurtların kontrolden geçirilmesi kararıyla, Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 15 Nisan 2024 tarihinde yapılan ihaleyle kız öğrencilerin barındığı Yalvaç Yurdu A ve B Blok ile idari bina ve sosyal tesislerin depreme dayanıklılık analizleri ihale edildi.

İhalenin ardından yapılan depreme dayanıklılık analizleri henüz sonuçlanmazken, binaların büyük ihtimalle depreme dayanıksız raporunun çıkmasının beklendiği ileri sürüldü. Analiz sonucu, binaların yıkımına ya da güçlendirilmesine karar verilebileceği öğrenilirken, bu belirsizlik yüzünden salı günü başlayan ve cumartesi gecesi sona erecek yurt başvuruları için Kız Yurtları sisteme konulmadı.

Bu durumun, bu yıl Yalvaç’taki üniversite bölümlerini kazanan kız öğrenciler ve ailelerinde telaşa yol açtığı öğrenilirken, Yalvaç’taki bu sorunla ilgili valilik bir toplantı yapılmasının beklendiği belirtildi.

Alınan duyumlara göre, yıkım kararı çıkması halinde geçen yıl kalan ve bu yıl gelecek kız öğrenciler için büyük bir barınma problemi oluşabileceği belirtilirken, güçlendirme kararı çıkması halinde eski öğrencilerin kalmaya devam edeceği, yeni öğrencilerin ise misafir öğrenci olarak alınabileceği ifade ediliyor. Kesin olan husus ise bu yıl kız öğrencilerin başvurusunun sistem üzerinden alınamayacağı.

Yalvaç’taki okulları kazanan kız öğrenciler ve aileleri ise konuyla ilgili net bir açıklama yapılmasını bekliyor.

İlçemizde faaliyet gösteren Süleyman Demirel Üniversitesi’ne bağlı Atayalvaç Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun 23 Eylül’de, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ne bağlı okulların ise 30 Eylül’de eğitim ve öğretime başlayacağı öğrenildi.

Gelişmeler merakla bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi