Isparta’da 40 yıldır bisiklet satışı ve tamiri yapan Tarık Sarı, yaz aylarının gelmesiyle bisiklet satışlarının arttığını belirtti.

Gerek işlek saatlerde trafik yoğunluğu, gerek sıcak havaların etkisiyle ve Isparta’nın bisiklet ile ulaşım konusunda uygun bir yer olmasından dolayı kentte bisiklete olan talep arttı. Bisiklet satışı yapan Sarı, yaz aylarında vatandaşların hem hobi hem de ulaşım için bisiklet kullanmaya yöneldiğini söyledi.

Şarkikaraağaç'ta 19 Eylül Gaziler Günü Coşkuyla Kutlandı Şarkikaraağaç'ta 19 Eylül Gaziler Günü Coşkuyla Kutlandı

PANDEMİ DÖNEMİ VE SONRA SATIŞLARIMIZ ARTIYOR

Isparta’da çocukların aksine yetişkinlerin de bisiklet kullandığını belirten Sarı; “ Pandemi döneminde satışlarımız artmış durumdadır. Bisikleti önceden çocuklar kullanırdı. Fakat sıcak havaların etkisiyle vatandaşlar otobüs beklemek istemiyor. Gideceği yerlerde yürüme mesafesi uzun olduğu için yine sıcaklardan bunalıyor. Bunun için daha kullanışlı olan bisikletleri tercih ediyor. Bu sebeplerden dolayı artık yetişkin vatandaşlar da bisiklet kullanmaya başladı. Bir de bunun trafik sorunu var. Bisikletlerin fiyatları da her geçen yıla göre artıştadır. Vatandaşlar bir kere sağlam olanı aldıktan sonra kaza veya düşme gibi sebepler olmadığı sürece o bisiklete ömürlük olarak biniyor” ifadelerini kullandı.

Editör: Özge Çelik