Isparta

MEB'den Okullardaki Temizlik Sorunu İçin Açıklama Geldi

Milli Eğitim Bakanlığı, okullardaki temizlik hizmetleri için Toplum Yararına Program kapsamında 30 bin kontenjan tahsis edildiğini ve personelin bugün itibarıyla tam zamanlı olarak göreve başladığını duyurdu.

Abone Ol

u sayede, okullardaki temizlik personeli sayısının 143 bin 355'e ulaştığı açıklandı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, son günlerde sosyal medyada ve basında yer alan 'okullarda temizlik hizmetleri' ile ilgili haberler nedeniyle bilgilendirme yapıldığı belirtildi. Bakanlık, 60 bin 487 okulun temizliği ve temizlik malzemesi tedarikinin tamamen kendi sorumluluğunda olduğunu vurguladı. Halihazırda 49 bin 578 kadrolu temizlik personeli bulunduğu ve bu yıl başlatılan İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında yarı zamanlı 120 bin kontenjanın ayrıldığı ifade edildi. Ancak bu programın ilk kez uygulanması sebebiyle yeterli başvuru olmaması nedeniyle bazı gecikmeler yaşandığı belirtildi.

Bu kapsamda, mevcut durumda 63 bin 777 İUP personelinin görev yaptığını ve ek olarak TYP çerçevesinde 30 bin kişilik bir kontenjan daha tahsis edilerek, temizlik personelinin tam zamanlı olarak göreve başladığı açıklandı. Sonuç olarak, 60 bin 487 okulda toplam 143 bin 355 temizlik personelinin görev yaptığı ifade edildi. Bakanlık, İUP programı çerçevesinde tahsis edilen 120 bin kontenjanın tamamlanma sürecinin de devam ettiğini belirtti.

Siyasi Şov Yapılması Eleştirildi

Açıklamada, okullardaki temizlik koşullarının MEB ve TSE tarafından yetkilendirilen yaklaşık 8 bin "Okulum Temiz Tetkik Görevlisi" tarafından denetlendiği belirtildi. Bakanlık, eğitim kurumlarının siyasi şov malzemesi yapılmasının etik olmadığını vurguladı. Özellikle bazı belediyelerin, okullarda temizlik hizmeti varmış gibi göstererek yanlış algı oluşturduğuna dikkat çekildi.

Sonuç olarak, okullarda temizlik personeli ve malzemesi eksikliği sorununun bulunmadığı ve bu tür girişimlerin samimiyetten uzak olduğu ifade edildi. Okulların siyasetle ilişkilendirilmemesi gerektiği vurgulandı ve herkesin bu konuda hassasiyet göstermesinin bir vatandaşlık görevi olduğu belirtildi